– Det er meningsløst å øve på straffer

Bayern Münchens manager ser ikke for seg at onsdagens kamp kan ende 0-0.

12. mar 2019 kl 16.30 Arild Skjæveland

Bayern München ladet opp til morgendagens åttendedelsfinale med å slå Wolfsburg 6-0 i helgen. Med det er de tilbake på toppen av Bundesliga, og er et lag med selvtillit. Da trekningen ble gjort i desember var situasjonen en helt annen.

Bayerns manager Niko Kovac har holdt sin pressekonferanse.

– Vi må finne den riktige balansen. Vi viste styrkene våre på Anfield, og folk vil kanskje si ta det er fordel Liverpool, men vi ønsker å vinne og vet at vi har stor støtte fra 70.000 på tribunen, sier kroaten ifølge journalist Chris Williams som var tilstede på Allianz Arena.

– Vi kan ikke legge oss bakpå og forsvare oss uten noen plan. Vi må komme inn i rytmen, og vi vet at Liverpool er det sterkeste laget på kontringer. Dersom vi ikke finner balansen kan det være over, sier han.

Forventer et bedre Liverpool-lag

I det første oppgjøret var Virgil van Dijk suspendert, og Jürgen Klopp brukte Fabinho sammen med Joel Matip i midtforsvaret. Nå er forsvarsgeneralen tilbake igjen.

– Dersom vi når kvartfinalen er alt fint, men dette er Liverpool. Det beste av det beste i fotballverden. Alt er mulig i sport, som vi så forrige uke, og dere i media vil evaluere det. Ingen kan vite hvordan det ender.

– Det er mulig at vi har mer erfaring enn Liverpool, men fotball er ikke slik. Det så vi i forrige uke. Fotballspillere er mennesker, og det kommer an på hvem som har dagen. Du kan ikke spå resultatet, uansett hvilke trender som analyseres. Vi håper at det ender til vår fordel.

– Etter den første kampen analyserte vi Liverpools kamper. Vi må utnytte rommet de etterlater seg. Med Van Dijk tilbake er de sterkere, men vi kan skape og score mål. Jeg er positiv og har tro på at vi vil være bedre i angrep.

TILBAKE:
TILBAKE:  Virgil van Dijk er tilgjengelig igjen.

Har ikke trent på straffer

Dersom det skulle ende 0-0 etter 120 minutter på onsdag vil straffespark avgjøre hvem som tar seg til kvartfinale. Det har ikke tyskerne brukt tid på.

– Jeg tror ikke det kan ende 0-0 i morgen. Du kan ikke lene deg på et slikt resultat, så vi må fokusere på å vinne, sier han.

– Vi har ikke øvd på straffer, for du kan ikke etterligne det presset. Enten klarer du det eller så klarer du det ikke.

Kingsley Coman har slitt med skade, men er nå tilbake i trening.

– Jeg er veldig fornøyd med Kingsley. Vi hadde trening i går, og Coman var med. Det virker som at han er frisk, men vi må vente og se om han starter eller sitter på benken i morgen.

Klopp skal ha sin pressekonferanse kl. 19.30. Den følger vi her på liverpool.no.

Bayern München - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]