FORNØYD:  Alisson Becker har hatt en glimrende start på Liverpool-karrieren både på og utenfor banen.

– Dialekten var den største utfordringen

Alisson Becker føler seg allerede hjemme på Merseyside.

Liverpools sisteskanse har vært en kjempesuksess siden overgangen fra Roma i fjor sommer: På 39 kamper så langt har han holdt nullen hele 20 ganger og bare sluppet inn 26 mål. I Premier League leder han kampen om å vinne Golden Glove med 17 «clean sheets» til nå – tre flere enn landsmannen Ederson i Manchester City.

Utenfor banen har den brasilianske landslagsmålvakten også funnet seg godt til rette, både når det gjelder språk, familie og trivsel.

Engelsktimer og samhold

I forkant av intervjuer og pressekonferanser har Alisson gjerne startet med å beklage for engelsken sin, men allerede på dag én i Liverpool svarte keeperen – uten tolk – utfyllende og tydelig på engelsk. Etter å ha vært i Nordvest-England i snart en sesong, begynner han også å forstå «scouse».

– Jeg tar engelsktimer regelmessig, forteller han til klubbens offisielle magasin.

– En av de vanskeligste utfordringene jeg hadde i begynnelsen, var å bli vant til dialekten. Ikke bare den britiske, men Liverpool-dialekten! Men jeg har klart å håndtere det. Jeg klarer å forstå folk, og jeg kan kommunisere med lagkameratene mine, som er veldig viktig.

UTROLIGE TALL:  Alisson har på sine 39 første Liverpool-kamper holdt nullen i snitt omtrent annenhver kamp. Og det er bare blitt 26 baklengs på ham så langt – alle turneringer inkludert.

Selv om han har med seg to andre brasser i Roberto Firmino og Fabinho på treningsfeltet hver dag, trekker Alisson spesielt frem det store samholdet som den viktigste grunnen til trivselen.

– Da jeg kom hit, følte jeg at alle sammen var viktige for meg, ikke bare brasilianerne. Roberto Firmino var her åpenbart fra før, og så kom Fabinho på omtrent samme tidspunkt som meg.

– Alle spillerne er viktige, enten de er britiske eller fra utlandet. Jeg beundrer den kollektive styrken vi har sammen som lag og kvaliteten hver eneste spiller besitter. Men det viktigste for meg er lagmoralen.

Storfornøyd

– Mer enn noe annet så føler jeg meg hjemme her, fortsetter Alisson.

– Hjem er der hvor hjertet og familien er. Familien min er her; datteren min og kona bor her, og foreldrene mine kommer når de ønsker. Broren min bor i Portugal, noe som ikke er altfor langt unna, og kommer når han kan. Det hjelper når jeg savner dem. Jeg savner Brasil når jeg tenker på det, men jeg er blitt tatt godt imot her og føler meg absolutt hjemme.

– Hele gruppa har tatt meg veldig godt imot. Supporterne har også vært veldig snille, i likhet med støtteapparatet her, så jeg er veldig fornøyd her i Liverpool.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.04.2019 kl 16:59

Wilson ble helten på overtid

Den utlånte angriperen scoret ikke bare ett, men to mål på overtid.

+
22.04.2019 kl 15:29

– United spiller for å få Champions League-fotball, og trenger et resultat

Virgil van Dijk håper på hjelp fra erkerivalen, men sier at de først og fremst må hjelpe seg selv.

+
22.04.2019 kl 12:24

Hvem er raskest av Salah, Mané, van Dijk og Gomez?

Joe Gomez har sin teori om spørsmålet.

+
22.04.2019 kl 10:25

«Liverpool vil være tittelutfordrere fra nå av. Denne sesongen er bare starten.»

Fundamentet for titteljakten i 2008/2009 ble bygget på sand. Nå er fundamentet i klubben et helt annet.

+