FORNØYD:  Alisson Becker har hatt en glimrende start på Liverpool-karrieren både på og utenfor banen.

– Dialekten var den største utfordringen

Alisson Becker føler seg allerede hjemme på Merseyside.

Liverpools sisteskanse har vært en kjempesuksess siden overgangen fra Roma i fjor sommer: På 39 kamper så langt har han holdt nullen hele 20 ganger og bare sluppet inn 26 mål. I Premier League leder han kampen om å vinne Golden Glove med 17 «clean sheets» til nå – tre flere enn landsmannen Ederson i Manchester City.

Utenfor banen har den brasilianske landslagsmålvakten også funnet seg godt til rette, både når det gjelder språk, familie og trivsel.

Engelsktimer og samhold

I forkant av intervjuer og pressekonferanser har Alisson gjerne startet med å beklage for engelsken sin, men allerede på dag én i Liverpool svarte keeperen – uten tolk – utfyllende og tydelig på engelsk. Etter å ha vært i Nordvest-England i snart en sesong, begynner han også å forstå «scouse».

– Jeg tar engelsktimer regelmessig, forteller han til klubbens offisielle magasin.

– En av de vanskeligste utfordringene jeg hadde i begynnelsen, var å bli vant til dialekten. Ikke bare den britiske, men Liverpool-dialekten! Men jeg har klart å håndtere det. Jeg klarer å forstå folk, og jeg kan kommunisere med lagkameratene mine, som er veldig viktig.

UTROLIGE TALL:  Alisson har på sine 39 første Liverpool-kamper holdt nullen i snitt omtrent annenhver kamp. Og det er bare blitt 26 baklengs på ham så langt – alle turneringer inkludert.

Selv om han har med seg to andre brasser i Roberto Firmino og Fabinho på treningsfeltet hver dag, trekker Alisson spesielt frem det store samholdet som den viktigste grunnen til trivselen.

– Da jeg kom hit, følte jeg at alle sammen var viktige for meg, ikke bare brasilianerne. Roberto Firmino var her åpenbart fra før, og så kom Fabinho på omtrent samme tidspunkt som meg.

– Alle spillerne er viktige, enten de er britiske eller fra utlandet. Jeg beundrer den kollektive styrken vi har sammen som lag og kvaliteten hver eneste spiller besitter. Men det viktigste for meg er lagmoralen.

Storfornøyd

– Mer enn noe annet så føler jeg meg hjemme her, fortsetter Alisson.

– Hjem er der hvor hjertet og familien er. Familien min er her; datteren min og kona bor her, og foreldrene mine kommer når de ønsker. Broren min bor i Portugal, noe som ikke er altfor langt unna, og kommer når han kan. Det hjelper når jeg savner dem. Jeg savner Brasil når jeg tenker på det, men jeg er blitt tatt godt imot her og føler meg absolutt hjemme.

– Hele gruppa har tatt meg veldig godt imot. Supporterne har også vært veldig snille, i likhet med støtteapparatet her, så jeg er veldig fornøyd her i Liverpool.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.07.2019 kl 18:43

– Vi er mer sultne enn noen gang

Simon Mignolet mener Liverpool er mer sultne enn noen gang etter triumfen i Champions League, og forteller om hvordan det er å være andrekeeper bak Alisson

+
16.07.2019 kl 17:07

Derfor blir Lonergan med til USA

John Achterberg forklarer hvorfor Liverpool tar med seg Andy Lonergan til USA, og hva han håper partene kan få ut av avtalen.

+
16.07.2019 kl 15:48

På innsiden av den emosjonelle kampen

Nå kan du se det som skjedde bak kulissene i Liverpools treningskamp mot Bradford i en ny episode av «Inside pre-season».

+
16.07.2019 kl 14:36

Liverpools kommersielle direktør er ferdig i klubben

Etter åtte år i klubben, har Liverpools kommersielle direktør, Olly Dale, bestemt seg for å forlate sin stilling i klubben.

+