– En utrolig følelse

Det ble en stor kveld for Virgil van Dijk og lagkompisene på Allianz Arena.

13. mar 2019 kl 23.58 Marius Rabben

Liverpool-stopperen steg til værs og stanget elegant inn 2–1-målet etter 69 minutter.

Det var Sadio Mané som først ga laget ledelsen med et kunststykke i 1. omgang, før Bayern München utlignet på et selvmål. Kvarteret etter van Dijks scoring fastsatte senegaleseren sluttresultatet med en stupheading.

– Visste vi ville lage sjanser

– En herlig kveld, oppsummerer Virgil like etter at avansementet var i boks.

– Vi visste det ville bli veldig tøft; de har et glimrende lag med mange fantastiske spillere. Vi visste at vi definitivt ville komme til målsjanser og gjøre det vanskelig for dem. Jeg syntes det var uflaks med utligningen for dem, men vi klarte det: Vi gjorde jobben og er videre til kvartfinalen.

Forsvarskjempen avsluttet oppgjøret som Liverpools kaptein, etter at Jordan Henderson ble byttet ut før kvarteret spilt med en skade, mens James Milner ble tatt av i sluttminuttene.

Scoringen var van Dijks første i Champions League. Selv vil han ikke fokusere særlig mye på viktigheten av egen nettkjenning.

– Det føles utrolig, men det viktigste er å gå videre. Og jeg mener vi virkelig fortjente det også, sier van Dijk i et intervju vist på Viasport.

– Ikke på vårt beste

Milner, som skrudde inn hjørnesparket på pannebrasken til Virgil, mener Liverpool på ingen måte spilte på sitt aller beste, men at prestasjonen var god.

– Det er aldri lett, de ville ha sine perioder hvor de er frempå, og vi var ikke på vårt aller beste, men det handlet om å få et resultat, sier veteranen.

– Vi forsvarte oss bra og slapp dem ikke til altfor mye, og de tre på topp var enestående igjen.

Visekapteinen kikker opp på Virgil når han nevner målet.

– Og denne karen fikk en ny scoring, noe han bør klare oftere, for å være ærlig, ettersom han vinner alt i lufta bortsett fra når han går for scoring. Så det var fint for ham å få en ny en i kveld, sier Milner med et smil.

– Mané i fyr og flamme

Spesielt åpningsmålet til Mané, som Milner sier er i ypperlig form, får ros.

– Det første målet var faktisk helt latterlig, forteller han, og skryter av hvor rolig senegaleseren opptrådte da sjansen bød seg.

– Han er i fyr og flamme for øyeblikket. Får håpe dette fortsetter ut sesongen, legger Milner til.

At Liverpool beholdt roen og spilte slik de gjorde etter at Henderson måtte ut tidlig, viser kvaliteten som bor i stallen, mener «Millie».

– Å miste kapteinen så tidlig er vanskelig, men vi håndterte det glimrende. Fabinho kom inn og gjorde det veldig bra. Vi har kvalitet gjennom hele stallen, og det trenger man når man spiller mot slike lag i denne turneringa.

Har en god følelse

Dermed er fire engelske lag videre til kvartfinalen: Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham.

– Det er bra for engelsk fotball, det er det man ønsker. Fantastisk, sier Milner.

– Jeg tror ikke vi ønsker å møte hverandre i neste runde, men vi får se hvem vi får. Det blir interessant; det er mange gode lag igjen. Vi har en god følelse etter fjorårets opplevelser, og forhåpentligvis klarer vi å ta det med oss videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]