– Fra i dag kan dere bare kalle meg Ronaldo

Sadio Mané ble overrasket da han fikk beskjed om å spille spiss.

1. mar 2019 kl 20.30 Arild Skjæveland

Det var få som trodde Sadio Mané skulle få rollen som midtspiss da lagoppstillingen for Liverpool - Watford ble offentliggjort en time før avspark onsdag kveld.

Divock Origi og Mohamed Salah har begge blitt brukt som midtspisser tidligere, men det var Liverpools nummer 10 som tok rollen sentralt. Også hovedpersonen selv var overrasket.

– Før kampen sa manageren til meg: «okei, vi skal gjøre noen endringer. Sadio må spille som nummer ni». Jeg svarte «åh», og så på lagkameratene mine. Jeg lo og sa at vi var et lag, så dere må stole på meg, sier han til Sky Sports.

Alle lo av meg, men jeg fortalte dem at: «fra i dag må dere kalle meg Ronaldo eller Firmino!»

Scoret to

Nå har han fått et nytt kallenavn.

– Gini Wijnaldum sa: «Du må score. Dersom du scorer kaller vi deg Ronaldo, men dersom ikke er du dritt!» forteller Mané.

Da 20 minutter var gått hadde senegaleseren scoret to mål. En strålende heading og et vanvittig hælspark.

– Jeg var heldig som scoret to mål, men har ikke noe imot å spille spiss. Jeg er glad for å spille både på venstre og høyre side, men dersom manageren trenger meg som spiss vil jeg prøve igjen.

Mané har blitt matchvinner på Goodison før. På søndag er det klart for en ny tur til den andre siden av Stanley Park.

– Så klart, det er et av de viktigste derbyene - for vi vet hva vi ønsker å oppnå denne sesongen. Men når alt kommer til alt er det bare enda en kamp. Vi må fokusere, og gi alt vi har for å vinne.

Everton - Liverpool spilles søndag kl. 17.15 og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]