Guardiola rasende - mener Liverpool har fått en fordel i tittelkampen

Manchester City er ikke spesielt fornøyd med en avgjørelse som Premier League tok denne uken.

20. mar 2019 kl 08.53 Einar Kvande

Pep Gudardiola er meget irritert over at Manchester Citys Premier League-kamp mot Cardiff ble flyttet til tre dager før lagets semifinale i FA-cupen. Guardiolas City skulle egentlig møte Neil Warnocks nedrykkstruede mannskap på Etihad den 6. april, men etter at City slo Swansea i kvartfinalen i FA-cupen på lørdag, skal de lyseblå spille semfinale mot Brighton den helgen. Dermed måtte Premier League-sjefene omberamme Citys kamp mot Cardiff.

Premier League har nå kunngjort at Citys kamp mot Cardiff skal spilles den 3. april, noe som er mindre enn 72 timer før semifinalen på Wembley.

Tabloidavisen Mirror hevder at Guardiola er svært lite imponert over at kampen ble flyttet til tidligere samme uke, etter at han bare noen dager tidligere allerede hadde beskrevet Citys terminliste i april som «sprø».

– Terminlisten vi har i april er sprø. Derfor trenger vi alle våre spillere, uttalte Guardiola i helgen, før han visste om at Cardiff-kampen ble flyttet til midtuken før semifinalen.

– Alle vil få spilletid. Spesielt John Stones, Kevin De Bruyne og Benjamin Mendy, som alle er på vei tilbake fra skader, for vi trenger alle, la han til.

Ønsket å spille Cardiff-kampen i mai

Spanjolen frykter dette skal true Citys håp om å vinne alle fire turneringer, og i særdeleshet at det skal gi Liverpool en fordel i tittelkampen.

City har allerede en hengekamp i forhold til Liverpool, og Guardiola hadde håpet at Cardiff-kampen ville bli omberammet til mai måned. Nå kan alternativet til Guardiola bli å stille med et reservepreget mannskap, enten mot Cardiff i Premier League eller mot Brighton i semifinalen. En semifinale som spilles bare tre dager før Citys første kvartfinale i Champions League mot Tottenham.

City har allerede vunnet ligacupen, og Guardiola har tatt mål av seg til å bli den første manager i engelsk fotball som vinner alle de fire store trofeene i en og samme sesong.

City ligger for øyeblikket to poeng bak Liverpool i Premier League, med en kamp mindre spilt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]