TAKLER BEGGE DELER:  Jordan Henderseon er opptatt av å gjøre det han får beskjed om, og sier han trives godt både som defensiv midtbanespiller og som boks-til-boks-spiller.

Henderson om rolleendringen de siste sesongene

– Jeg fokuserer på å gjøre det manageren ber meg om.

Mandag kveld spilte Jordan Henderson sin 50. landskamp for England, da Montenegro ble knust 1-5.

De siste årene har Henderson gått fra å være en boks-til-boks-midtbanespiller, til å ha flere defensive oppgaver på både klubb og landslag. Det er noe han ikke har noe imot.

– De siste par årene har rollen min endret seg i laget, spesielt i Liverpool. Jeg har tilpasset meg det, og forbedret meg. Jeg kan spille i den rollen, men før det var jeg litt mer offensiv og spilte boks til boks.

– Jeg kan fungere i begge rollene. Jeg likte å være litt mer offensivt her om dagen, og jeg kan bidra mye mer i den siste tredelen av banen enn jeg gjorde, uttalte han om Tsjekkia-kampen på fredag.

Tynges ikke av mangelen på scoringer

– Jeg føler jeg har noe annereldes å tilby i en mer framskutt rolle, men jeg kan også være den defensive i en nummer 6-rolle og være disiplinert og beskytte. Det handler om hva manageren ber meg om å gjøre. Det er det jeg fokuserer på, sier Henderson ifølge Liverpool Echo.

Kapteinen står med 24 mål på 312 kamper for Liverpool, men han har ikke scoret siden 3-2-seieren mot Leicester i september 2017. Han er også den eneste av de 59 spillerne som har nådd 50 landskamper for England, som ikke har fått nettkjenning.

– For meg handler det om å vinne. Det ville vært fin å score, men jeg tenker ikke på det. Jeg tenker på å vinne, så lenge vi vinner er jeg fornøyd.

– Det er defintivt ikke noe som tynger meg. Min rolle i laget de siste årene har jeg tilpasset meg på grunn av posisjonen jeg spiller i på Liverpool. Men jeg burde sikkert ha scoret minst ett mål, sier han. 

Om han ikke fikk scoring heller i jubileumskampen for England, fikk han i hvert fall assist på det siste målet mot Montenegro.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.08.2019 kl 20:58

Tre klubber kvalifiserte seg for Champions League

Det blir ikke norsk motstander for Liverpool i høstens Champions League.

+
27.08.2019 kl 19:28

Mens Liverpool kan forberede seg på Melwood skal Burnley spille ligacup

Burnley tar imot Sunderland på Turf Moor onsdag kveld.

+
27.08.2019 kl 18:33

Byrådslederen er imot klubbens merkevareplaner

Liverpool Football Club ønsker opphavsretten for ordet «Liverpool» i fotballsammenheng.

+
27.08.2019 kl 17:24

God stemning på Melwood da Leighton Clarkson igjen trente med førstelaget

17-åringen er en spiller de har stor tro på i klubben.

+