– Jeg fokuserer på Ajax, så får vi se hvor jeg ender opp

Matthijs de Ligt har blitt linket til Liverpool.

23. mar 2019 kl 08.31 Arild Skjæveland

Virgil van Dijks sin stopperkollega på det nederlandske landslaget er en av de mest ettertraktede midtstopperne i verden akkurat nå. Matthijs de Ligt er 189 centimeter høy, 19 år gammel, og har allerede spilt 104 kamper for Ajax.

Han har de siste månedene blitt linket til Barcelona, Juventus, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United og Liverpool. Barcelona har vært favorittene til å sikre seg 1999-modellen. De har allerede sikret seg det andre nederlandske stjerneskuddet, Frenkie de Jong.

De Ligt har allerede 14 landskamper for Nederland, hvor han spiller ved siden av Van Dijk.

– Virgil er en spiller som har rutine fra en av toppligaene. Selvsagt ønsker du å lære fra ham. Det er til stor hjelp å spille ved siden av ham for Nederland, sier De Ligt ifølge Liverpool Echo.

Utelukker ikke Liverpool

Han fikk spørsmål om det kunne være aktuelt å bli lagkamerater også på klubblaget.

– Det kan skje. Han spiller for Liverpool, som er en god klubb, men jeg fokuserer ikke på dem. Jeg fokuserer på Ajax, og så ser jeg hvor jeg ender opp, sier den unge Ajax-kapteinen videre.

Ajax møter Juventus i kvartfinalen i Champions League. Virgil van Dijk er imponert over lagkameraten på landslaget.

– Han er åpenbart en strålende forsvarer, det er helt klart, sier Van Dijk ifølge Echo.

– Han kan fortsatt forbedre seg på mye, og det vet han, men å spille slik når du er så ung er fantastisk, og jeg er veldig glad for å kunne spille ved siden av ham.

Nederland fikk en perfekt start på sin EM-kvalifisering, da de slo Hviterussland 4-0 på torsdag, i en kamp hvor både Gini Wijnaldum og Virgil van Dijk scoret. Søndag blir det en tøffere oppgave, når Tyskland kommer til Amsterdam.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]