ETTERTRAKTET:  Matthijs de Ligt er linket til en rekke storklubber.

– Jeg fokuserer på Ajax, så får vi se hvor jeg ender opp

Matthijs de Ligt har blitt linket til Liverpool.

Virgil van Dijks sin stopperkollega på det nederlandske landslaget er en av de mest ettertraktede midtstopperne i verden akkurat nå. Matthijs de Ligt er 189 centimeter høy, 19 år gammel, og har allerede spilt 104 kamper for Ajax.

Han har de siste månedene blitt linket til Barcelona, Juventus, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United og Liverpool. Barcelona har vært favorittene til å sikre seg 1999-modellen. De har allerede sikret seg det andre nederlandske stjerneskuddet, Frenkie de Jong.

De Ligt har allerede 14 landskamper for Nederland, hvor han spiller ved siden av Van Dijk.

– Virgil er en spiller som har rutine fra en av toppligaene. Selvsagt ønsker du å lære fra ham. Det er til stor hjelp å spille ved siden av ham for Nederland, sier De Ligt ifølge Liverpool Echo.

Utelukker ikke Liverpool

Han fikk spørsmål om det kunne være aktuelt å bli lagkamerater også på klubblaget.

– Det kan skje. Han spiller for Liverpool, som er en god klubb, men jeg fokuserer ikke på dem. Jeg fokuserer på Ajax, og så ser jeg hvor jeg ender opp, sier den unge Ajax-kapteinen videre.

Ajax møter Juventus i kvartfinalen i Champions League. Virgil van Dijk er imponert over lagkameraten på landslaget.

– Han er åpenbart en strålende forsvarer, det er helt klart, sier Van Dijk ifølge Echo.

– Han kan fortsatt forbedre seg på mye, og det vet han, men å spille slik når du er så ung er fantastisk, og jeg er veldig glad for å kunne spille ved siden av ham.

Nederland fikk en perfekt start på sin EM-kvalifisering, da de slo Hviterussland 4-0 på torsdag, i en kamp hvor både Gini Wijnaldum og Virgil van Dijk scoret. Søndag blir det en tøffere oppgave, når Tyskland kommer til Amsterdam.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.07.2019 kl 17:07

Derfor blir Lonergan med til USA

John Achterberg forklarer hvorfor Liverpool tar med seg Andy Lonergan til USA, og hva han håper partene kan få ut av avtalen.

+
16.07.2019 kl 15:48

På innsiden av den emosjonelle kampen

Nå kan du se det som skjedde bak kulissene i Liverpools treningskamp mot Bradford i en ny episode av «Inside pre-season».

+
16.07.2019 kl 14:36

Liverpools kommersielle direktør er ferdig i klubben

Etter åtte år i klubben, har Liverpools kommersielle direktør, Olly Dale, bestemt seg for å forlate sin stilling i klubben.

+
16.07.2019 kl 09:20

– Ville vært vanskelig for Philippe å spille for noen av Liverpools rivaler

Philippe Coutinhos agent mener det vil være nær umulig med en overgang til en annen Premier League-klubb enn Liverpool.

+