CITY UNDER LUPEN:  UEFA etterforsker påstander om brudd på Financial Fair Play-reglene av Manchester City. Ligakollegene ønsker å vite hvor Premier League står i saken.

Krever svar om påstått FFP-regelbrudd av Man City

Klubbene vil vite hvor Premier League står i saken om brudd på Financial Fair Play-reglene.

UEFA opplyste torsdag at de har åpnet en formell etterforskning av Manchester City etter anklager fremsatt av den tyske avisa Der Spiegel, som tidligere har mottatt over 70 millioner dokumenter i den omfattende datalekkasjen «Football Leaks».

Det er UEFAs uavhengige kontrollgruppe, Club Financial Control Body, som etterforsker påstandene om en rekke regelbrudd på Financial Fair Play (FFP), og spekulasjonene dreier seg blant annet om ulovlig innsprøytning av midler i klubben og sponsorkontrakter som er økonomisk blåst opp.

Responsen fra Manchester City er at klubben «ønsker etterforskningen velkommen», slik at de kan få renvasket seg selv.

«Alle anklager om at finansielle uregelmessigheter har foregått, er falske», skriver klubben i en pressemelding.

Ligakollegene ønsker også svar på hva som er riktig og hva Premier League vil gjøre. The Times melder fredag at minst tolv av klubbene har blitt enige om å stå sammen i et brev til ledelsen.

– Illustrerer skepsisen

Avisa beskriver det som en enestående handling – noe man aldri har sett tidligere – at over halvparten av Premier League-klubbene krever svar på hvor Premier League står i saken og hvordan de forholder seg til påstandene om FFP-regelbrudd.

Når minst tolv av klubbene står sammen, og enda flere ble spurt om å signere forslaget torsdag kveld, illustrerer det hvordan skepsisen over Citys metoder inkluderer langt flere enn bare topp-seks-rivalene, skriver The Times.

Det er ikke første gang at Manchester City havnet under lupen til UEFA. I 2014 endte en etterforskning med betydelige bøter og sanksjoner som blant annet et midlertidig tak på overgangssummer og lønnsutgifter og en knapp redusering av troppen som kunne meldes på Champions League samme år.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.08.2019 kl 20:58

Tre klubber kvalifiserte seg for Champions League

Det blir ikke norsk motstander for Liverpool i høstens Champions League.

+
27.08.2019 kl 19:28

Mens Liverpool kan forberede seg på Melwood skal Burnley spille ligacup

Burnley tar imot Sunderland på Turf Moor onsdag kveld.

+
27.08.2019 kl 18:33

Byrådslederen er imot klubbens merkevareplaner

Liverpool Football Club ønsker opphavsretten for ordet «Liverpool» i fotballsammenheng.

+
27.08.2019 kl 17:24

God stemning på Melwood da Leighton Clarkson igjen trente med førstelaget

17-åringen er en spiller de har stor tro på i klubben.

+