– Liverpool er et europeisk topplag, og viste oss våre begrensninger

Ingen klager fra Bayern München-leiren etter onsdagens exit.

14. mar 2019 kl 17.16 Arild Skjæveland

Liverpool spilte en bortimot perfekt bortekamp i Europa da de onsdag kveld sikret sin plass i kvartfinalen i Champions League.

De helrøde dro til Allianz Arena i München og vant 3-1. Niko Kovac hadde ingenting å klage på etter kampen.

– Vi møtte en veldig, veldig sterk motstander. Jeg ønsker å gratulere Liverpool og Jürgen Klopp, sa Kovac på pressekonferansen ifølge Liverpool Echo.

– De var det beste laget over to kamper. Det var åpent før Liverpools andre mål, og du kan se at en dødball kan bli avgjørende i en kamp som denne.

To avslutninger på mål

Ifølge statistikkguru Andrew Beasley hadde Bayern kun to avslutninger på mål på 180 minutter - og skapte ingen store sjanser.

– De presset oss veldig bra. Vi klarte ikke å holde roen og spille frem Robert Lewandowski. Derfor fortjente vi å tape, sier Kovac videre.

– Motstanderen vår angrep raskt, med høy fart. Vi prøvde å bruke backene våre til å angripe, men på grunn av motstanderens gode jobb klarte vi ikke å få det til. Vi hadde ikke vår beste dag.

– Liverpool er et topplag. De var i finalen i fjor, og er blant topplagene i Premier League. De viste oss våre begrensninger, sier kroaten videre.

Også sportsdirektør Hasan Salihamidiz gratulerer de helrøde med avansementet.

– Vi må gratulere Liverpool. De spilte en veldig god kamp, og var bare bedre. Liverpool var bedre fysisk. Normalt dominerer vi med ballen, men klarte det ikke. Vi klarte aldri å sette presset på motstanderen, og skapte ikke sjanser.

Liverpool vil finne ut hvem de møter i kvartfinalen når det er trekning på fredag kl. 12.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]