Real Madrid ydmyket i Champions League

Det ble en sensasjon på første kampdag av 1/8 finalene i Champions League.

5. mar 2019 kl 23.21 Torbjørn Flatin

Real Madrid var store favoritter i returen mot Ajax, etter å ha vunnet 2-1 i Amsterdam. Kaptein Sergio Ramos var så sikker at han med vilje skaffet seg et gult kort og "ryddet unna" en suspensjon slik at han fikk den hjemme mot Ajax og var "ren" fra kvartfinalene av.

Vel, det betød at Ramos fikk en kamp ytterligere straff av UEFA, og som han nå må sone i neste års turnering. Ajax gikk nemlig uredd til verks på Bernabeu og ledet 2-0 ved pause etter scoringer fra Zieych og Neres. I 2.omgang scoret den utmerkede Dusan Tadic, tidligere Southampton, enda et mål, og det hjalp lite at det kom en redusering fra innbytter Asensio. Danske Lasse Schöne satte den siste spikeren i kista til regjerende meste ved å skru et frispark inn fra langt hold til 4-1 og 5-3 sammenlagt.

Tottenham videre

I Dortmund greide Tottenham å ri av en ganske massiv gul og svart storm fra Borussia Dortmund, som hadde 0-3 i underlege fra Wembley.

Etter 0-0 ved pause etter mye press fra Borussia og godt keeperspill fra Lloris, punkterte Harry Kane oppgjøret ved å sette inn kampens eneste mål tidlig i 2.omgang. Dermed imponerende 4-0 sammenlagt for Spurs.

Resterende kamper

De resterende kampene i 1/8 finalene i Champions League er (med resultat fra første kamp i parantes):