Robertson svarer på kritikken

Den skotske landslagskapteinen har fått kritikk for at han ikke var med til Kasakhstan.

24. mar 2019 kl 09.24 Arild Skjæveland

På torsdag kom det en skikkelig overraskelse i EM-kvalifiseringen. Skottland tapte hele 3-0 borte mot Kasakhstan.

Spillere som Ryan Fraser, Callum Peterson og Liverpools Andy Robertson var ikke med i kampen. Det har trioen fått kritikk for. Robertson har nå møtt opp med resten av troppen i Riccione i Italia, og forbereder seg til kveldens kamp mot San Marino.

Nå forklarer landslagskaptein Robertson hvorfor han ikke kunne reise før torsdagens kamp.

– Folk kommer til å kritisere meg, Callum Paterson, Ryan Fraser og andre som måtte trekke seg, men vi gjør vårt beste for å spille for landet vårt. Vi er desperate for å få spille, sier venstrebacken i et intervju med Daily Mail.

Ble stoppet av Liverpool

Robertson ønsket å dra, men det gikk ikke.

– Jeg var knust over å ikke kunne spille på torsdag, og det kan Liverpool bekrefte, for det var de som måtte sette ned foten og stoppe meg fra å dra. For «Rysie» og «Cal» er det umulig å spille på kunstgress. De har ikke gjort det siden de var 15 eller 16, og når «Cal» har hatt en så stygg kneskade de siste 18 månedene er det umulig å spille på et slikt underlag.

Robertson måtte operere ut en tann tidligere denne uken.

– Munnen er så bra som den kunne vært. Det var sårt på flyturen til Bologna, og det fikk meg til å innse hvor ille en flytur på åtte timer til Kasakhstan kunne vært, sier Liverpool-backen.

– Jeg hadde en tannbyll, så tannen måtte ut. Tannkjøttet ble kuttet opp, og jeg måtte sy fire-fem sting. Den måtte ut innen 24 timer, for det kunne blitt stygt. Jeg ønsket virkelig å være der, men det var ikke mulig.

– Alle vet hvordan det er å ha tannverk. Det er en av de dumme smertene som bare ikke går bort. Men akkurat nå er jeg så 100 prosent klar som jeg kan være.

San Marino - Skottland spilles kl. 18.00 og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]