- Shaqiri har vært plaget av skade

Jürgen Klopp sier at hans tropp nå er forberedt og klare til innspurten om den første kampen om ligagullet.

9. mar 2019 kl 00.35 Torbjørn Flatin

Liverpool har mistet ledelsen de hadde på Manchester City, men Jürgen Klopp understreker at det ikke er noen grunn til å få panikk av den grunn. Nå gjelder det å kjempe videre om tetposisjonen med City.

Ikke minst siden troppen nå er i bedre fysisk form og mindre plaget av skader enn på ganske lenge.

Vær positiv

- Målet er å vinne hver kamp, men ikke agere som gærne, sier Klopp til Telegraph, med klar hentydning til kritiske røster fra fansen som har ment at de helrøde ikke var offensive nok i bortekamper mot Manchester United og Everton.

- Vi prøver for første gang (å vinne ligaen) og for første gang ligger vi bra an. La oss gjøre det som brakte oss hit, pluss gjerne mer intensitet hvis mulig. Med en positiv atmosfære rundt oss la oss ikke være den som er veik.

- Vær positiv, vær livlig, vær på tå hev, vær en virkelig trussel, bruk den kraften du har, alle dine ferdigheter og så får vi se hva det kan bringe.


Skaper mye

- Vi er gode til å skape, vi skaper mer enn forrige sesong, fortsetter Jürgen Klopp. – I de siste kampene har vi ikke scoret så mye, men så fløy vi avgårde mot Watford.

- Vi må innse hvilken situasjon vi er i. Hvordan vi er under trening og hva vi behøver før møtet med den neste motstanderen. Vi holder ikke fast ved en bestemt formasjon. Er dette det riktige systemet, hvorfor spiller ikke Mo Salah på vingen? Det er alltid en grunn til å diskutere.


Klare for innspurt

- Naby er faktisk veldig bra for øyeblikket og har trent bra, svarer manageren på spørsmål om Naby Keita og hans manglende spill de foregående kampene. – Det er bare i de tre siste kampene at han ikke har spilt så mye. Nå er alle midtbanespillerne friske og noen må være ute.

- Shaq hadde en liten skade og var ute, fortsetter Klopp om et annet spørsmål, hvorfor Xherdan Shaqiri ikke har vært mer involvert i det siste. – Det var noe med ryggen hans og han behøvde litt tid. Det påvirket ham og det var årsaken. Han er nå helt frisk.

- Det er hva jeg føler, et hundre prosent, sier Jürgen om det at troppen er blitt trent med tanke på en sterk avslutning.

- Alle er forberedt på det. Hvis det er en sjanse for å vinne alle kampene som er igjen, å få så mange poeng som mulige, da er vi klare for det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]