BIG BUSINESS:  Sendingene fra Premier League er ettertraktet, og mange skor seg på ulvovlig streaming.

Tjente seg rike på ulovlig streaming - fikk strenge fengselsstraffer

Tre selgere av ulovlig streamingutstyr må sone bak lås og slå.

Bakmennene i en organisasjon som har tjent seg rike på salg av utstyr for ulovlig streaming av fotballkamper har fått fengselsstraffer på totalt 17 år for bedrageri, melder Premier League.

Steven King, som var hjernen bak operasjonen, har fått en fengelsstraff på sju år og fire måneder. Paul Rolston fikk seks år og fire måneder, mens Daniel Malone fikk tre år og tre måneder. Juryen i Warwick Crown Court kom til denne kjennelsen etter en rettssak som varte i fire uker.

Under navnene Dreambox, Dreambox TV Limited og Digital Switchover Limited, og via nettsidene dreamboxtv.co.uk og yourfootie.com, drev de tre mennene sin illegale virksomhet, som ga over 1000 puber, klubber og hjem i England og Wales ulovlig tilgang til Premier League-fotball. Totalt tjente de tre mennene over 5 millioner pund på den ulovlige virksomheten.

Advarer fans mot ulovlig streaming

– Denne dommen viser at loven vil straffe selskaper og individer som bedrar rettighetshavere og bryter rettighetslovene. Straffene reflekterer hvor alvorlige disse kriminelle handlingene er, siteres Kevin Plumb, som er Director of Legal Services i Premier League.

– Det er ulovlig å benytte seg av slike tjenester, og fans bør være klar over det når de inngår avtaler med ulovlige selskaper. De risikerer også bli bedratt, og kan også bli offere for identitetstyveri, ved å gi fra seg personlige opplysninger og kredittkortdetaljer.

Det er ulovlig å benytte seg av slike tjenester, og fans bør være klar over det når de inngår avtaler med ulovlige selskaper.Kevin Plumb, Premier League Director of Legal Services

– Utfallet av denne saken viser at ulovlig streaming og ulovlig tilgang til Premier League-kamper er en alvorlig forbrytelse. Folk som benytter seg av slike tjenester må ikke tro at dette er en gråsone. Det er det ikke. Det er å bryte loven. Og tro heller ikke at det er en kriminell handling uten offere. Det er det ikke. Tusenvis av vanlige folks jobber står på spill. Og tro ikke at internett gir deg anonymitet. Det gjør det ikke, uttaler FACT Director Kieron Sharp i sakens anledning.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.07.2019 kl 17:07

Derfor blir Lonergan med til USA

John Achterberg forklarer hvorfor Liverpool tar med seg Andy Lonergan til USA, og hva han håper partene kan få ut av avtalen.

+
16.07.2019 kl 15:48

På innsiden av den emosjonelle kampen

Nå kan du se det som skjedde bak kulissene i Liverpools treningskamp mot Bradford i en ny episode av «Inside pre-season».

+
16.07.2019 kl 14:36

Liverpools kommersielle direktør er ferdig i klubben

Etter åtte år i klubben, har Liverpools kommersielle direktør, Olly Dale, bestemt seg for å forlate sin stilling i klubben.

+
16.07.2019 kl 09:20

– Ville vært vanskelig for Philippe å spille for noen av Liverpools rivaler

Philippe Coutinhos agent mener det vil være nær umulig med en overgang til en annen Premier League-klubb enn Liverpool.

+