ROLIG: Få midtstoppere er like rolige som Viril van Dijk.

– Jeg vil heller spille med dette presset enn uten

Van Dijk lar seg ikke stresse foran oppgjøret mot Bayern München og storscorer Robert Lewandowski.

11. mar 2019 kl 18.27 Lars Frøsland

Van Dijk måtte som kjent sone karantene i den første åttendelsfinalen mot Bayern München, på grunn av for mange gule kort i gruppespillet. Liverpool klarte seg bra uten stopperkjempen – men nå møter Klopps mannskap en desto større oppgave - på mektige Allianz Arena.

GOD KAMP:
GOD KAMP:  Stopperkollega Joel Matip leverte en solid kamp mot Lewandowski.

Møter spiss i verdensklassen

Den kanskje største trusselen er storscoreren Robert Lewandowski. Klopps tidligere elev har scoret 180 ganger på 221 kamper etter overgangen til Bayern München. Denne sesongen står han bokført med 29 fulltreffere på 34 kamper - åtte av målene har kommet i Champions League. Ingen har flere CL-scoringer denne sesongen.

– Man må være oppmerksom på kvalitetene til samtlige spisser man møter - det er jeg alltid. Noen ganger må man være smart og mer enn 100 prosent klar, sier van Dijk til UEFA.com på spørsmål om hvordan han forbereder seg til møtet med den polske målsniken.

– Prøver han å springe mot deg, gå rundt deg - man må være forberedt på det. Man må ikke gi slike spisser muligheten - for da straffer de deg og scorer, fortsetter midtstopperen.

– Jeg liker presset

Bayern München - Liverpool er et storoppgjør både i historisk kontekst og basert på lagenes nåværende posisjon i europeisk fotball. Begge lag ønsker å vinne turneringen. Van Dijk lar seg ikke affisere av presset – snarere tvert imot:

– Det er alltid press når man er i en stor klubb. Jeg vil heller spille med dette presset enn uten. Jeg er veldig stolt over å spille for Liverpool-fansen, for manageren og med disse fantastiske spillerne. Jeg er stolt over å være drakten. Å spille med press på seg er en god ting.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]

PersonvernerklæringVi bruker infokapsler for å bedre opplevelsen på sidenMer info