– Vi har en Porto-spesialist i støtteapparatet

Jürgen Klopp har kommet med sine reaksjoner etter trekningen.

15. mar 2019 kl 14.25 Arild Skjæveland

Liverpool er trukket mot FC Porto i kvartfinalen i Champions League. Portugiserne slo ut AS Roma i åttendedelsfinalen etter å ha fått straffespark mot slutten av den andre ekstraomgangen.

Kampen på Anfield spilles tirsdag 9. april, med retur i Porto onsdag 17. april.

– Hva kan jeg si? Det er Porto, og vi har allerede spilt der. Vi vet hvor gode vi måtte være der i fjor, sier en diplomatisk Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Resultatet var merkelig. Det var så klart bra for oss, men merkelig. I returoppgjøret så vi Portos karakter, og kvalitetene de har.

Har en ekspert i støtteapparatet

På sosiale medier og av eksperter blir Liverpool omtalt som heldige etter trekningen - men det går ikke manageren med på.

– Jeg kunne ikke vært lenger unna å tenke at det er den beste trekningen vi kunne fått, for det er ikke det. Det er bare trekningen. Det er motstanderen vi må forberede oss mot, og det er alt vi kommer til å tenke om det når vi starter forberedelsene til kampen, sier Klopp.

Pep Lijnders er Klopps assistent. Han har en fortid i Porto, og jobbet på akademiet der fra 2007 til 2014.

– Vi har en Porto-spesialist i vårt eget lag, med at Pep Lijnders har vært der tidligere. Han snakker alltid så respektfullt om klubben. Vi vil ha mye informasjon, og det er det du trenger før en kamp - men den skal fortsatt spilles. Nå vet vi, så la oss forberede oss, sier manageren.

Forventer en revansjesugen motstander

Dersom Liverpool tar seg videre til semifinalen, blir det et møte med Manchester United eller Barcelona. Klopp vil ikke se så langt frem, og mener Sergio Conceicao sitt lag vil være ekstra motivert av det som skjedde i fjor.

– 100 prosent. Porto var ikke på min «ønskeliste», men nå er de motstanderen vår. Det er slik det er, og vi må møte dem.

– Det første du må gjøre er å sørge for at alle respekterer motstanderen på en riktig måte, og det vil vi gjøre - 100 prosent. Vi vil vite om kvalitetene til Porto, og så spille kampen. Supporterne våre er strålende på å respektere motstanderen.

– Jeg er glad på supporternes vegne, for det er en fin tur. En fin by, og været vil være bra da. Det er alltid fint for engelskmenn! Ellers er det ikke noe å si.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]