– Vi må begynne å se på oss selv slik andre lag ser på oss

Jürgen Klopp ber spillerne legge merke til den respekten andre lag har når de møter Liverpool.

16. mar 2019 kl 20.01 Arve Vassbotten

Liverpool har uten tvil tatt store steg de siste sesongene under Jürgen Klopp.

Fra 8. plass og Europa League-finale i 2015/2016, ble det 4. plass i Klopps første hele sesong i 2016/2017, fjerdeplass og Champions League-finale sist sesong, og nå jakter Liverpool ligatittelen og en ny finale i Europas gjeveste turnering.

Etter å ha hentet inn flere sentrale spillere det siste året, mener Klopp behovene for forsterkninger ikke er så store denne sommeren. Men det betyr ikke at utviklingen vil stanse opp.

Massivt rom for forbedring

– Det er massivt rom for forbedring. Jeg tror stegene videre er ganske åpenbare, men det handler om naturlig selvtillit.

– Vi må begynne å se på oss selv slik andre lag ser på oss. Se på hvordan Bayern møtte oss. Jeg har sett Bayern spille mange ganger de siste årene, men jeg har aldri sett dem være så defensivt orienterte som nå.

Jeg har sett Bayern spille mange ganger de siste årene, men jeg har aldri sett dem være så defensivt orienterte som nå.Jürgen Klopp

– Da Manchester City kom hit var det likedan. Wow. De hadde mye respekt for oss, men jeg er ikke sikker på at vi alltid har den samme graden av respekt for oss selv.

– At laget tror på seg selv er en naturlig del av utviklingen, sier Klopp.

Viste tegn mot Bayern

Han mener det er fint at ikke spillere løper rundt å skriker at de er gode, men at de trenger å bygge enda mer tro på egne evner i laget.

– Det er normalt at vi må bli vant til vårt potensiale. Det vil komme steg for steg, det er derfor jeg er så fornøyd med kampen mot Bayern. Det var tegn til det der.

– Guttene har mye rom for forbedring på alle områder. Så det er mye som vil komme. I framtiden må vi være heldige og holde alle friske, sånn at vi kan bruke den lille tiden vi har på trening til å få gruppen mer sammenspleiset slik at vi ikke bare trenger å utvikle oss i kamper, slik som det er blitt i morderne fotball.

– Det ville vært veldig fint å hatt tre uker sammen i preseason. Da kan vi ta nye steg, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]