Vil be om 15 millioner euro for spiller som aldri har spilt førstelagskamp

Slik akter Liverpool å spe på transferbudsjettet i sommer.

28. mar 2019 kl 08.54 Einar Kvande

Liverpool-ledelsen har allerede begynt å tenke på neste sesong, og sommerens transferplaner står på agendaen. Jürgen Klopp har allerede uttalt at det er usannsynlig at Anfield-klubben vil signere spillere for slike summer som har vært tilfellet de par siste transfervinduene, da blant andre Virgil van Dijk kom inn for 75 millioner pund og Alisson Becker for 65 millioner pund.

Liverpool Echo melder at Liverpool-ledelsen planlegger å spe på transferbudsjettet gjennom salg av en rekke spillere som i all hovedsak har vært utlånt denne sesongen.

Vil ha godt betalt

Liverpool kommer for eksempel til å kreve minst 12 millioner pund for Ryan Kent, som har vært utlånt til Rangers denne sesongen. Kent har en førstelagskamp for Liverpool.

Taiwo Awoniyi er en annen spiller som kan få forlate Liverpool dersom noen er villige til å betale det Anfield-klubben forlanger for nigerianeren. Echo tror at Liverpool-ledelsen vil be om rundt 15 millioner euro (12,9 millioner pund) for angriperen, og tyske Schalke skal være interesserte i 21-åringen, som imponerer på lån hos Royal Excel Mouscron i Belgia.

Wilson til Premier League?

Harry Wilson, som har hatt stor suksess på lån hos Derby, skal ikke være blant spillerne Liverpool vurderer å selge, ifølge lokalavisen. Wilson kan istedet bli lånt ut til en Premier League-klubb neste sesong.

Sheyi Ojo, som har fått lite spilletied hos franske Rennes etter nyttår, og Ovie Ejaria, som byttet låneklubb fra Rangers til Reading i januar, kan være to andre spillere Liverpool vurderer å få inn litt transfermidler for.

Liverpool sliter med å få arbeidstillatelse for Allan Rodrigues de Silva, og han er nå tilbake i hjemlandet Brasil med Fluminese. Brasilianeren kan bli solgt, og Liverpool skal også ønske å kvitte seg med spanske Pedro Chirivella.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]