2,95 centimeter var nok

Man City er tilbake på tabelltoppen med to runder igjen.

28. apr 2019 kl 16.58 Marius Rabben

Bortekampen mot Burnley var mange Liverpool-supporteres største håp for poengtap i City-leiren etter at de fikk full pott i Manchester-derbyet. Men etter en time kom gjennombruddet på Turf Moor.

Bare nesten

Etter å ha dominert åpningskvarteret av 2. omgang på den tørre matta i Burnley-sola ble først en avslutning av Sergio Agüero stoppet, men hjemmelaget fikk ikke klarert ballen før den hadde sneket seg over streken.

Mållinjeteknologien hjalp dommer Paul Tierney med å godkjenne scoringen, som Premier League bekrefter var bare 29,51 millimeter – altså under tre centimeter – over linja.

City, som ikke imponerte på Turf Moor, men likevel skapte klart flest sjanser og kunne fort fått en straffe for hands før scoringen, holdt unna da vertene jaget en utlikning i sluttsekundene, og kan dermed trone øverst igjen.

Leicester og Brighton gjenstår

Agüeros scoring var hans 20. ligamål for sesongen, noe som betyr at han har like mange som Sadio Mané. Mohamed Salah har flest i Premier League med 21.

Nå gjenstår det altså to muligheter: Dersom Liverpool skal ha mulighet til å vinne ligaen, må Manchester City ha poengtap mot Leicester eller Brighton.

Pep Guardiolas mannskap har Brendan Rodgers sitt Leicester på hjemmebane mandag 6. mai og kampen borte mot Brighton er ligaavslutningen 12. mai. For Liverpool gjenstår Newcastle (b) og Wolves (h).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]