ADVARER:  Luis Suarez og Philippe Coutinho skal møte sin tidligere arbeidsgiver i semifinalen av Champions League.

Advarer Barcelona mot gamleklubben

Luis Suarez og Philippe Coutinho forventer at det blir tøft mot gamle lagkamerater.

Luis Suarez har vært tilbake på Anfield som spiller én gang siden overgangen til Barcelona i 2014. Det var i mars 2015, i en veldedighetskamp der Jamie Carragher og Steven Gerrard plukket de mest innflytelsesrike spillerne de hadde spilt med og mot i sin karriere.

Denne gang blir det annerledes, og det står noe helt annet på spill. Vinneren av oppgjøret over to kamper vil gå til finalen i Champions League. Det er Barcelonas store mål for sesongen - og de tre siste sesongene siden de sist vant, har de røket ut i kvartfinalen.

– Det har vært flere år siden vi har spilt i en semifinale i Champions League, og vi er veldig opptatt av å nå målet vårt. Vi kan ikke bli distrahert i et sekund i Champions League, for det vil koste deg dyrt. Atmosfæren på Camp Nou vil vise klart at supporterne ønsker dette troféet, sier Suarez i et intervju med fcbarcelona.com.

Likheter i spillestilen

Suarez mener det er likheter i måten lagene er satt opp på.

– Liverpool kan spille seg ut bakfra. De har gode spillere på midtbanen som kan få ballen frem til angriperne, og har kanskje en litt lik stil som oss. Jeg tror ikke forskjellen i spillestil vil bli så stor, men vi er begge to sterke lag, sier han.

– Jeg er åpenbart spent på på å returnere til Anfield, et sted jeg har sterke følelser for. Jeg har snakket med Jordan Henderson, og vi sa at det kom til å bli en spesiell kamp.

Coutinho tror det blir spesielt

Philippe Coutinho har hatt en vanskelig sesong, og har vært mye inn og ut av laget. Han har spilt med flesteparten av spillerne han vil møte på onsdag. Av de som er ventet å starte er unntaket Alisson Becker i mål, Virgil van Dijk i midtforsvaret og Fabinho sentralt på midtbanen.

– Jeg gleder meg virkelig til å spille i min første semifinale i Champions League, og jeg ønsker å gjøre en god jobb. I tillegg vil det bli veldig spesielt å returnere til Anfield, for jeg var veldig lykkelig på Anfield, sier Coutinho til klubbens nettsted.

– Champions League er hovedmålet vårt, og vi må ha en sterk mentalitet for denne type kamper. Liverpool er et lag med veldig sterk mentalitet, og spesielt på hjemmebane. De er et veldig sterkt lag både i angrep og forsvar, så vi må være på vakt, sier han.

– De har ikke bare et godt angrep. De har et godt lag, og Anfield har en strålende atmosfære.

Barcelona - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
27.08.2019 kl 20:58

Tre klubber kvalifiserte seg for Champions League

Det blir ikke norsk motstander for Liverpool i høstens Champions League.

+
27.08.2019 kl 19:28

Mens Liverpool kan forberede seg på Melwood skal Burnley spille ligacup

Burnley tar imot Sunderland på Turf Moor onsdag kveld.

+
27.08.2019 kl 18:33

Byrådslederen er imot klubbens merkevareplaner

Liverpool Football Club ønsker opphavsretten for ordet «Liverpool» i fotballsammenheng.

+
27.08.2019 kl 17:24

God stemning på Melwood da Leighton Clarkson igjen trente med førstelaget

17-åringen er en spiller de har stor tro på i klubben.

+