Advarer Barcelona mot gamleklubben

Luis Suarez og Philippe Coutinho forventer at det blir tøft mot gamle lagkamerater.

30. apr 2019 kl 08.34 Arild Skjæveland

Luis Suarez har vært tilbake på Anfield som spiller én gang siden overgangen til Barcelona i 2014. Det var i mars 2015, i en veldedighetskamp der Jamie Carragher og Steven Gerrard plukket de mest innflytelsesrike spillerne de hadde spilt med og mot i sin karriere.

Denne gang blir det annerledes, og det står noe helt annet på spill. Vinneren av oppgjøret over to kamper vil gå til finalen i Champions League. Det er Barcelonas store mål for sesongen - og de tre siste sesongene siden de sist vant, har de røket ut i kvartfinalen.

– Det har vært flere år siden vi har spilt i en semifinale i Champions League, og vi er veldig opptatt av å nå målet vårt. Vi kan ikke bli distrahert i et sekund i Champions League, for det vil koste deg dyrt. Atmosfæren på Camp Nou vil vise klart at supporterne ønsker dette troféet, sier Suarez i et intervju med fcbarcelona.com.

Likheter i spillestilen

Suarez mener det er likheter i måten lagene er satt opp på.

– Liverpool kan spille seg ut bakfra. De har gode spillere på midtbanen som kan få ballen frem til angriperne, og har kanskje en litt lik stil som oss. Jeg tror ikke forskjellen i spillestil vil bli så stor, men vi er begge to sterke lag, sier han.

– Jeg er åpenbart spent på på å returnere til Anfield, et sted jeg har sterke følelser for. Jeg har snakket med Jordan Henderson, og vi sa at det kom til å bli en spesiell kamp.

Coutinho tror det blir spesielt

Philippe Coutinho har hatt en vanskelig sesong, og har vært mye inn og ut av laget. Han har spilt med flesteparten av spillerne han vil møte på onsdag. Av de som er ventet å starte er unntaket Alisson Becker i mål, Virgil van Dijk i midtforsvaret og Fabinho sentralt på midtbanen.

– Jeg gleder meg virkelig til å spille i min første semifinale i Champions League, og jeg ønsker å gjøre en god jobb. I tillegg vil det bli veldig spesielt å returnere til Anfield, for jeg var veldig lykkelig på Anfield, sier Coutinho til klubbens nettsted.

– Champions League er hovedmålet vårt, og vi må ha en sterk mentalitet for denne type kamper. Liverpool er et lag med veldig sterk mentalitet, og spesielt på hjemmebane. De er et veldig sterkt lag både i angrep og forsvar, så vi må være på vakt, sier han.

– De har ikke bare et godt angrep. De har et godt lag, og Anfield har en strålende atmosfære.

Barcelona - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]