Alisson brukes for å forme neste generasjons keepere

– Han er en av de beste i verden, så man kan ikke unngå å se opp til ham.

24. apr 2019 kl 13.04 Arve Vassbotten

Mark Morris, som er keepertrener for Liverpools U23, jobbet tett med Alisson Becker og a-lagets keepertrener John Achtenberg i de første seks ukene etter at brasilianeren kom til klubben i sommer.

Han sier Alissons keeperarbeid nå brukes rutinemessig til analyse blant de unge keeperne i klubben.

– Jeg jobber med keeperen fra U9 til U23. Han er en av de beste i verden, så man kan ikke unngå å se opp til ham, sier Morris til Liverpoolfc.com.

– Vi oppfordrer de unge til å se på ham, og måten han spiller på for Liverpool. De unge spillerne må være rolige med ballen, og han er en moderne keeper.

– Tar ikke sjanser

– Han gir en ro bakfra, som er veldig viktig i måten vi spiller på. Han er også den raskeste jeg har sett, legger han til.

– Når det kommer til keepergjerningen tar han ikke sjanser. Han tar ikke sjansen på å holde noe han kan slite med, han slår det heller ut. Beslutningsevnen hans er veldig, veldig bra.

– I arbeidet på akademiet forsøker vi å bruke våre egne spillere som eksempler. Ikke bare er han en god keeper, han er en ydmyk person også. Og for oss på akademiet handler det også om å skape bra mennesker i tillegg til gode fotballspillere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]