Av de svakeste lagene som har vært i Premier League

Huddersfield sin sesong er ille - men det er har vært ett lag som var verre.

23. apr 2019 kl 17.13 Arild Skjæveland

Allerede 30. mars var det klart at Huddersfield Town hadde rykket ned. The Terriers tapte da 2-0 mot Crystal Palace, og hadde ikke lenger noen matematisk mulighet til å ta igjen noen av lagene over streken.

Yorkshireklubben hadde en imponerende debutsesong på det øverste nivået under David Wagner, og endte til slutt på en 16. plass forrige sesong. Denne sesongen har det egentlig aldri vært tvil. Huddersfield ligger desidert sist med 14 poeng på 35 kamper.

Laget har kun vunnet tre kamper denne sesongen, har spilt fem uavgjorte, og har tapt 27. Laget har scoret 20 mål, og sluppet inn 69. Det gjenstår tre kamper av årets sesong for Jan Siewerts menn.

Karlan Grant er lagets toppscorer, etter at han kom til klubben i slutten av januarvinduet. Han kom fra Charlton i League One, har scoret fire ligamål på sine 10 ligakamper så langt.

Derby har «rekorden»

6-0:
6-0:  Liverpool slo Derby County 6-0 den sesongen de var det svakeste laget i Premier League-historien.

Huddersfield kommer ikke til å bli det dårligste laget som har vært i Premier League. Den tittelen beholder Derby County etter 2007-08 sesongen.

Mange vil huske 6-0 seieren til Liverpool tidlig på høsten den sesongen. Derby vant bare én kamp. Spilte åtte uavgjorte, og tapte 29. 11 poeng og -69 i målforskjell er en rekord det skal mye til for å slå.

Huddersfield trenger ett poeng på sine tre siste kamper for å være bedre enn Sunderlands 2005-06 sesong. Da ble det bare 15 poeng på Stadium of Light, og en målforskjell på -43.

Aston Villa rykket ned med 17 poeng og -49 i målforskjell i 2015-16, mens Sunderland også har den foreløpige femteplassen med 19 poeng og -44 i målforskjell fra 2002-03.

Huddersfield sine tre siste kamper er borte mot Liverpool, hjemme mot Manchester United og borte mot Southampton.

Liverpool - Huddersfield spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]