– Det har vært mer utfordrende enn vi trodde

Liverpools eiere har nå fått på plass en struktur som fungerer.

2. apr 2019 kl 19.13 Arild Skjæveland

I oktober er det ni år siden Fenway Sports Group (FSG) kjøpte Liverpool FC. Siden den gang har det vært mye prøving og feiling. Det startet med Damien Comolli som fotballdirektør, og en tanke om å overføre «Moneyball» fra baseball med å gjøre ting litt annerledes.

Klubben har hatt Roy Hodgson, Kenny Dalglish, Brendan Rodgers og Jürgen Klopp som managere under amerikanernes tid som eiere - og ser nå ut til å være en klubb som virkelig fungerer, både på og utenfor banen.

– Det har vært en utfordring. Vi trodde vi kunne sport, og at våre kunnskaper ville kunne overføres til Liverpool, men det har vært utfordrende, sier John W. Henry i et intervju med NBC.

– Vi har en god gruppe nå. Mike Gordon har vært veldig avgjørende med å sette sammen denne gruppen, med Jürgen Klopp, Michael Edwards og hele støtteapparatet. Det er en god gruppe, og en veldig bra spillerstall nå, sier han videre.

– Det er så spennende

Boston Red Sox hadde ikke vunnet en World Series siden 1918 da FSG kjøpte klubben i 2002. I 2004 var ventetiden over, og de har vunnet World Series i 2004, 2007, 2013 og 2018 under dette eierskapet.

Liverpools ventetid har ikke vært like lang som Red Sox sin var - men det er 29 år siden laget sist vant et ligamesterskap. Tom Werner håper at ventetiden snart er over.

– En ligatittel ville vært høydepunktet i det som var drømmen vår. Det vi virkelig ønsket var å vinne troféer for supporterne, menneskene i Liverpool, og alle rundt i verden som er Liverpool-fans. Vi vet hvor mye det betyr for dem, og for oss, og det er en drøm vi håper blir en realitet i mai, sier Werner til NBC.

Hvert eneste sekund er utmattende. Vi har hjertet vårt i det, og kjenner spenningen i magen. Angrepsfotballen Jürgen har tatt med seg til Liverpool har vært spesiell. Det har vært veldig spennende å se disse kampene, og vi sitter ytterst på setene, sier Werner.

UTTALER SEG:
UTTALER SEG:  Tom Werner og Mike Gordon har uttalt seg om klubbens jakt på tittelen.

Må kanskje vinne alle kampene

Liverpool har seks Premier League-kamper igjen denne sesongen. Tre er hjemme på Anfield, og tre er på bortebane. Chelsea er det eneste topp seks-laget de helrøde skal møte i innspurten.

Manchester City har på sin side sju kamper, og skal møte både Tottenham og Manchester United. Mike Gordon har fått mye av æren for at Liverpool FC nå «fungerer». Han tror laget muligens må vinne seks av seks for at det skal være mulig.

– Det blir veldig tøft. Det er seks lag vi kjemper mot. Det føles godt å være med helt til slutt, men Manchester City blir du ikke kvitt. Vi må vinne hver eneste kamp, og håpe at de snubler, sier Gordon til NBC.

Ligacuptroféet fra 2012 er fortsatt det eneste klubben har vunnet siden FSG ble klubbens eiere - så langt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]