Fant på cornertrekket i pausen

Jürgen Klopp elsket grepet spillerne selv tok, og forklarer hvordan de bruker ulike cornertrekk i kampene.

22. apr 2019 kl 08.52 Arve Vassbotten

Etter søndagens 2-0-seier mot Cardiff, er Liverpool igjen på tabelltopp. Etter en målløs førsteomgang, kom den forløsende scoringen ved Gini Wijnaldum etter en corner.

Jürgen Klopp hyller spillerne for hvordan den scoringen oppstod.

– Vi brukte dødballen på en fantastisk måte. Guttene var så smarte. De brukte erfaringen fra første omgang for hjørnesparket i den andre omgangen, sa Jürgen Klopp etter kampen.

Ikke innøvd

– Det var ikke et innøvd trekk fra trening, det oppstod faktisk fra garderoben i pausen, at de valgte å gjøre det slik. Jeg elsket det.

Men at det var på corner at avgjørelsen falt, var likevel ikke helt tilfeldig.

– Vi la mye vekt på dødballer i pausen. Vi visste at Cardiff er veldig sterke på offensive dødballer, men fra tid til annen har de problemer defensivt. Noen av guttene fant ut det, for når du løper over hele banen får du et bedre blikk på det som skjer enn hva kameravinkler klarer å fange opp.

Når du løper over hele banen får du et bedre blikk på det som skjer enn hva kameravinkler klarer å fange opp.Jürgen Klopp
NYDELIG AVSLUTNING:
NYDELIG AVSLUTNING:  Wijanldum satte den første ballen bak Neil Etherdige etter en lav corner fra Trent Alexander-Arnold.

– De besluttet å spille ballen lavt, og Gini kom på løp. Med alle blokkeringene og mannsmarkeringene de har, så bli spiller fire og fem ledige, når de allerede har mannsmarkert tre allerede.

I sitt intervju etter kampen snakket også Wijnaldum om hvordan han ga en beskjed via Henderson til Trent Alexander-Arnold om å legge ballen lavt inn i rommet han hadde tenkt å oppsøke.

Slik bruker de cornervarianter i kamp

Klopp elsker at det var spillerne selv som kom opp med løsningen.

– Det skjer ikke for ofte, og det er derfor jeg liker det.

– Vi har to eller tre rutiner rundt dødballer, og det handler om å forsøke alle for å finne ut hvilken som skaper mest problemer, og så prøver man den igjen. Hvis det man har forberedt ikke fungerer den dagen, må du forsøke noe nytt.

Vi har to eller tre rutiner rundt dødballer, og det handler om å forsøke alle for å finne ut hvilken som skaper mest problemer, og så prøver man den igjen.Jürgen Klopp

Roser Krawietz

– Det er vanskelig å ta den beslutningen på banen, fordi det er for mange spillerne som må involveres, og man trenger en time out for å bli enige om hvordan det skal løses.

Dette var Liverpools 20. mål på dødball denne sesongen, som er det meste av alle lagene i Premier League.

– Vi måtte forbedre oss på det området. Vi scoret ikke så mange slike mål tidligere. Det er et stort, stort kompliment i alle som har vært involvert i dette, og Peter Krawietz har lagt ned masse jobb på det, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]