Fikk sine første minutter på banen siden desember

Joe Gomez ble byttet inn midtveis i andre omgang mot Porto.

18. apr 2019 kl 14.12 Einar Kvande

21 minutter ut i annen omgang kom øyeblikket som Gomez har ventet på siden tidlig i desember, da han ble skadet i Burnley. Endelig var han tilbake i spill for førstelaget.

– Vi visste dette ville bli en helt annerledes kamp enn hjemmekampen. Vi var forberedt på at de ville gå ut hardt, og det var vanskelig den første halvtimen. Men så klarte vi å få et mål, og vi fikk et godt resultat til slutt, kommenterer Gomez til Liverpoolfc.com.

– Vi startet kampen som om det var 0-0. Vi skjønte at vi måtte håndtere dette som en separat kamp. Det at vi scoret mål var selvsagt til stor hjelp, legger han til.

Det var den 5. desember at Gomez ble sendt inn i reklameskiltene av Burnley-kaptein Ben Mee da 18 minutter var spilt på Turf Moor, og forsvarsspilleren fikk et brudd langt nede på venstre legg da han ble taklet. Beinbruddet grodde ikke som Liverpool håpet, og han måtte gjennom en ny operasjon i London den 4. februar. Han var tilbake i full trening 26. mars. Noe overraskende satt han på benken i første kamp mot Porto 9. april, og i Portugal kom altså endelig comebacket.

Har ikke rukket å tenke på Barca

Nå venter to spennende semifinaler mot Barcelona.

– Vi har ikke rukket å tenke på de ennå. Vi visste selvsagt på forhånd at vi ville møte de, men vi kunne ikke fokusere på det i fare for å undervurdere Porto.

– Det blir vanskelige kamper. De er et av de beste lagene i verden, og har trolig den beste spilleren i verden, og mange andre gode spillere rundt ham. Derfor blir det en vanskelig kamp. Men det er dette Champions League handler om. Du får ikke enkle kamper når du er kommet så langt som dette. Vi vet vi må gjøre oss fortjent til en plass i neste runde.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]