Han er håpet til Porto

Den kraftige spissen befinner seg på 3. plass på scoringslista til Champions League 2018/19.

17. apr 2019 kl 16.25 Torbjørn Flatin

Moussa Marega hadde ikke scoret i klubbturneringen i regi UEFA før denne sesongen.

I 2018/19 presterte den store spissen å score i seks påfølgende kamper for Porto i Champions League, inkludert en fulltreffer mot Roma som bidro til 3-1 seier og avansement til kvartfinale mot Liverpool.

Messi øverst

Tanksenteren, født i Frankrike og med landskamper for Mali, er med seks mål nr. 3 på toppscorerlista i Champions League.

Øverst er Lionel Messi, som med to nye mål mot Manchester United er oppe i ti scoringer. Robert Lewandowski, hos Bayern som Liverpool sendte ut av turneringen i forrige runde, endte på åtte mål.

Ute av Champions League er nå også Cristiano Ronaldo hos Juventus, som sammen med Marega og Dusan Tadic hos Ajax står med seks goaler.

Marega best i CL

Porto har bare gått videre fem av de 21 gangene de har tapt den første kampen i en cuprunde, og de ble slått ut de fire gangene tidligere da utgangspunktet var 0-2.

Når de portugisiske mesterne så ser etter en gigantisk snuoperasjon mot fjorårets finalist Liverpool, ser de mot Moussa Marega, som sist helg scoret sitt første ligamål i 2019.

«Jeg synes vi alle har spilt bra i Champions League, men hvis jeg skal fremheve en spiller som kan utgjøre en forskjell, da må det bli Marega», sier Alex Telles før kampen. Den brasilianske venstrebacken som nylig kom med i landslagstroppen for første gang.

«Det er han som har gitt laget ekstra styrke og energi», fortsetter Telles om lagets spiss. «Det gir oss alltid selvtillit i angrepsspillet når han er med. Han har vært glimrende i Champions League og vi er veldig glade på hans vegne.»

Laget til Porto

UEFA.com tror dette laget starter for Porto:
Casillas; Militão, Pepe, Felipe, Alex Telles; Danilo, Herrera, Otávio; Brahimi, Soares, Marega

Danilo, Felipe, Militão og Otávio er alle et gult kort unna å måtte stå over neste kamp i CL.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]