– Jeg tenkte aldri på å sentre ballen

Da Mohamed Salah kontret inn 2-1 målet til Liverpool hadde han Roberto Firmino på løp i en farlig posisjon, men å sentre ballen til lagkameraten stod ikke i egypterens tanker.

5. apr 2019 kl 23.47 Odd Sindre Tonning

Liverpool havnet tidlig under mot Southampton, men like før pause utlignet Naby Keita. Ti minutter før slutt kontret Salah inn 2-1, før Henderson fastsatte resultatet til en svært viktig 3-1 seier til Liverpool.

– Jeg stolte på meg selv

2-1 scoringen til Salah var hans 50. i ligaen for Liverpool, etter at han har gått ni kamper uten mål.

– Det er spesielt å score mitt 50. ligamål for klubben. Jeg er veldig glad og stolt over å score, og å hjelpe laget. Det er det som er det viktigste for oss, sa Salah til Sky Sports etter kampen.

Da Liverpool kontret kom både Salah og Firmino i høy fart fremover mot Southampton sitt forsvar. Sistnevnte buet løpet sitt ut mot venstre, og kunne fort fått ballen fra Salah og sette den i mål selv. Fjorårets toppscorer forteller med et smil at å trille ballen til sin brasilianske lagkamerat ikke var i tankene hans.

– Ikke i det hele tatt. Jeg tror at som en spiss så må du tenke på å score. Jeg stolte på meg selv og min beslutning om å skyte, og jeg scoret.

Fikk en mer offensiv rolle

En annen spiller som scoret et viktig mål var Jordan Henderson. Kapteinens feiring alene kunne fortelle oss hvor mye scoringen betydde for ham.

LETTET:
LETTET:  Henderson viste ekte lidenskap da han brølte av lettelse og glede etter sin 3-1 scoring.

Etter kampen fortalte han Sky Sports om den lille taktiske endringen som gjorde at han kunne komme i scoringsposisjonen.

– Det var en stor scoring. Jeg har ikke kommet i disse posisjonene så ofte denne sesongen, da jeg har spilt i en dypere rolle. Men jeg har hatt en samtale med Klopp, og vi følte at jeg kunne påvirke kampen i større grad litt lenger oppe i banen. Takk og lov for at jeg fikk komme innpå banen og bidra.

Henderson og James Milner ble begge byttet inn med en halv time igjen av kampen, i en periode hvor Southampton presset Liverpool hardt, og gjestene fra Merseyside slet med å få kontroll på ballen. Etter byttene ble hele kampbildet endret, og Liverpool fikk pluteselig mye mer kontroll på ballen. Henderson fikk også spørsmål om disse byttene var for å demme opp på høyre-siden, hvor vertene var ekstra farlige.

– Ja, men også for å gjøre en forskjell og en innvirkning på kampen. Jeg er glad for at vi gjorde nettopp dette, og klarte å vinne kampen. Det var en veldig stor seier for oss, sa Henderson.

Med denne seieren er Liverpool tilbake på tabelltopp, to poeng foran Manchester City med en kamp mer spilt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]