– Joe må ha mer tid, men vi vil trenge ham denne sesongen

Joe Gomez satt på benken mot Porto, men er ikke klar helt enda.

12. apr 2019 kl 21.28 Arild Skjæveland

Sist Joe Gomez spilte kamp var mot Burnley 5. desember. Der ble han taklet inn i reklameskiltene, og fikk et brudd. Etter operasjon og en rehabiliteringsperiode som ikke gikk så fort som Liverpool håpet, var han endelig tilbake på benken mot Porto på tirsdag, etter å ha mistet 23 kamper.

Egentlig skulle han ikke vært på benken nå heller, og skulle etter planen spille en kamp bak lukkede dører, men Alberto Morenos form gjorde at han ble tatt med.

Jürgen Klopp sier at han ikke er helt klar til å gå inn laget enda.

– Det er veldig vanskelig å ha Joe tilbake, for vi vet hvilken strålende fotballspiller han er - men han trenger tid, sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

– Han har ikke hatt så mange skader, men han har vært skadet de siste årene, og vi må sørge for at han er 100 prosent klar, sier manageren.

Storspilte før skaden

Gomez var Virgil van Dijks makker i midtforsvaret frem til skaden. Duoen storspilte sammen, og slapp kun inn fire ligamål på 13 kamper.

Joel Matip har spilt de fleste kampene de siste månedene, men mot Porto spilte Dejan Lovren.

– Så lenge alle de andre guttene er friske, så kan vi gi Joe tiden til å trene og kanskje få litt kamptrening i andre kamper. Vi får se hvordan vi kan gjøre det.Jeg er ikke helt sikker, men vi vil trenge Joe mot slutten av denne sesongen, sier Klopp.

Manageren skryter av Lovren, som spilte sin første kamp for Liverpool siden hamstringskaden tidlig i januar.

– Dejan gjorde det strålende. Han spilte en veldig god kamp, etter å ha vært ute med skade. Men det var så viktig at Joel og «Virg» kunne spille i den perioden vi var uten Joe og Dejan. Fabinho måtte også spiller stopper - så vi har hatt noen problemer som guttene har håndtert bra. Nå har vi ikke dette problemet lenger med slike skader, så vi har valg vi må ta.

– Det betyr at alle må vise på trening og i kamper hva som gir oss de største sjansene for å vinne neste kamp, og det er det eneste jeg tenker på.

Liverpool - Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]