Juniorene skal spille turnering i USA

Liverpool U18 reiser over Atlanteren senere denne uka for å delta i Dallas Cup.

10. apr 2019 kl 18.51 Marius Rabben

Mannskapet til Barry Lewtas har to ligakamper igjen av sesongen, men de spilles ikke før 27. og 30. april. I mellomtiden tar altså laget turen vestover hvor de blir værende i ti dager.

De røde ungguttene er plassert i gruppe A sammen med New York City FC, meksikanske Tigres UANL og sørafrikanske Ikapa Sporting FC.

Liverpool åpner mot Tigres på Cotton Bowl Stadium i Dallas søndag kveld, før New York City FC er motstander dagen derpå. Semifinalene spilles fredag 19. april, og finalen finner sted 21. april.

– Dette er en mulighet til å spille kamper mot forskjellige lag som vi vanligvis ikke møter, kommenterer trener Lewtas overfor klubbens nettside, med fokus på variasjon i spillestiler.

U18-TRENEREN:
U18-TRENEREN:  Barry Lewtas tar med seg mange spillere til Dallas.

– Vi er veldig begeistret over å skulle reise til Dallas. Dette er en turnering som jeg aldri har vært med på, og vi kan ikke vente. Jeg har snakket med noen av trenerne som har vunnet turneringa, og de skryter av nivået på kampene og miljøet der.

Tar med en stor tropp

Liverpool har vært med i turneringa én gang tidligere – tilbake i 2008. Den gang vant de «Super Group»-tittelen.

Det er bare inviterte lag som får muligheten til å delta i Dallas Cup, som er USAs eldste internasjonale ungdomsturnering i fotball.

– Det er fantastisk og en stor ære. Det er noen store klubber som er med i denne turneringa, så vi vet at det er noen skikkelig tøffe kamper og utfordringer som venter. Vi tar med oss en stor spillergruppe og kommer til å gi dem så mye spilletid som mulig.

Lewtas forklarer at det følgelig blir mye rullering på laget. Kampene i Dallas Cup varer i 90 minutter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]