Kampprogrammet ble enda litt tøffere for Manchester City

Må Pep Guardiola kjøre redusert mannskap mot Crystal Palace på grunn av vanskelig utgangspunkt mot Spurs?

10. apr 2019 kl 09.25 Arild Skjæveland

Det var ikke bare Liverpool som var i aksjon tirsdag kveld. Samtidig ble det spilt en kvartfinale på nye Tottenham Hotspur Stadium mellom Tottenham og Manchester City.

City fikk et straffespark i førsteomgang etter at VAR fikk med seg en hands på Danny Rose som ikke spillerne på banen fikk med seg. Hugo Lloris kastet seg riktig vei, og stoppet forsøket fra Sergio Agüero.

I en svært fysisk kamp, som må ha kostet mye, ble Hueng-min Son matchvinner for Tottenham i det 78. minutt.

Det var Citys første tap siden tapet mot Newcastle 29. januar. Siden den gang hadde de 14 (!) strake seire, dersom vi regner seieren i ligacupfinalen som en seier, selv om den kom etter straffekonkurranse.

Smeller og dårlig utgangspunkt

0-1 betyr at Manchester City må vinne returoppgjøret på Etihad Stadium neste onsdag, helst uten å slippe inn bortemål.

De lyseblå har vist seg mer enn kapable til å vinne kamper med flere mål tidligere, og det kan for all del skje igjen - men utgangspunktet gjør at Guardiola må vurdere å spare spillere i søndagens kamp borte mot Crystal Palace

Palace vil gå til kampen etter åtte dager hvile, og slo Manchester City på 3-2 på Etihad Stadium i desember.

Bernardo Silva mistet onsdagens kamp for City, men vil trolig være tilbake til kampen neste uke. Ederson fikk seg en smell da han kolliderte med en medspiller, og skal ha haltet etter kampen.

Det var også dårlig skadenytt for Spurs. Harry Kane fikk en alvorlig ankelskade, og måtte forlate stadion på krykker med foten i en beskyttelsesstøvel. Mauricio Pochettino sa at sesongen kunne være over for spissen. Det er dårlig nytt også for Liverpool, som vil håpe at Spurs tar poeng når lagene møtes i ligaen på Etihad Stadium 20. april.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]