Kan velge fra nesten skadefri tropp

Ernesto Valverde trenger ikke ta mye hensyn til skader eller suspensjoner når Barcelona tar imot Liverpool på onsdag.

29. apr 2019 kl 22.43 Hans Christian Boge-Fredriksen

Det begynner virkelig å nærme seg onsdagens storoppgjør, når Barcelona tar imot Liverpool til semifinale i Champions League på Camp Nou. Der kan begge lag stille med sitt beste mannskap.

Mangler bare Rafinha

Den eneste utilgjengelig spilleren med Champions League kamper for Barcelona denne sesongen er Rafinha. Midtbanespilleren pådro seg en skade i det fremre korsbåndet i venstre kne i 1-1 kampen mot Atletico Madrid helt tilbake i November.

Det ble raskt klart at midtbanespilleren var ute for resten av sesongen. Da lagene måtte sende inn sine oppdaterte Champions League-tropper før utslagsrundene, var derfor Rafinha ikke en del av denne troppen.

26-åringen fikk en kamp fra start for Barcelona i Champions League denne sesongen. Da scoret han et av målene i 2-0 seieren over Inter på hjemmebane. Han fikk også syv minutter på Wembley i 4-2 seieren over Tottenham.

Unggutt suspendert

I den nåværende Champions League-troppen er det kun unggutten Monchu som er utilgjengelig. 19-åringen fikk sitt tredje kule kort for sesongen i UEFA Youth League, da Barcelona røk 7-6 på straffer for Chelsea forrige fredag.

Spanjolen har ingen kamper for Barcelona sin A-lag, så det er rimelig utenkelig at han hadde hatt fått en rolle over de to kampene mot Liverpool.

Alle gule kort man har fra tidligere runder i Champions League strykes nå, slik at man ikke vil bli suspendert for hverken den andre semifinalen eller finalen som en konsekvens av gule kort.

Hvis man ser på de elleve med flest minutter i Champions League for Barcelona denne sesongen, kan man muligens forvente en startoppstillingen som ser slik ut: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets, Arthur – Coutinho, Suárez, Messi.

Barcelonas Champions League tropp: Marc-André ter Stegen, Jasper Cillessen, Iñaki Peña, Jokin Ezkieta, Nélson Semedo, Gerard Piqué, Clément Lenglet, Jeison Murillo, Jordi Alba, Samuel Umtiti, Thomas Vermaelen, Juan Miranda, Jorge Cuenca, Chumi, Oscar Mingueza, Moussa Wagué, Ivan Rakitić, Sergio Busquets, Arthur, Sergi Samper, Sergi Roberto, Arturo Vidal, Carles Aleña, Ricard Puig, Monchu, Álex Collado, Oriol Busquets, Philippe Coutinho, Luis Suárez, Lionel Messi, Ousmane Dembélé, Malcom, Kevin-Prince Boateng, Abel Ruiz.

Barcelona - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00 og vises på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]