Kapteinen nøt sin offensive rolle

Henderson og van Dijk spilte glimrende og reflekterer over 2-0-seieren mot Chelsea.

14. apr 2019 kl 19.51 Lars Frøsland

Liverpool vant fortjent etter to ulike, men fantastisk scoringer i andre omgang. Sadio Mané fullførte et glitrende innlegg, mens Salah fikset 2-0 på egenhånd med et suverent langskudd.

Jordan Henderson fikset den målgivende pasningen til Mané. Og han har nytt å spille i en mer fremskutt rolle.

– Jeg har nytt å spille litt lengre fremme. Jeg må bare fortsette slik, sa kapteinen like etter kampslutt.

Tittelrace

Seieren i dag betyr at Liverpool igjen er på toppen av tabellen, selv om Manchester City har en kamp mindre spilt.

– Det er veldig stort å være i tittelracet, men vi må konsentrere oss om oss selv. Vi må jobbe hardt på trening, og være forberedt på store kamper som kommer de neste ukene, lød det fra kapteinen, som vi også har kåret til Liverpools beste spiller.

Kapteinen avslører at Klopps ord i pausen gikk på å skape mer og bedre rom for hverandre og bare fortsette på å pushe og skape sjanser.

GOD KAMP:
GOD KAMP:  Virgil van Dijk og forsvarskollega Andy Robertson spilte begge bra. Førstnevnte var igjen enorm.

Ser ikke bakover

Liverpools forsvarskjempe Virgil van Dijk var langt unna Anfield da Chelsea ødela for Brendan Rodgers for fem år siden. Intervjuere har selvsagt hengt seg opp i likheten, men van Dijk bryr seg fint lite om det.

– Det som skjedde for fem år siden betyr ikke noe nå. Alle var skuffet over det som skjedde da, men i dag var en ny kamp og andre omstendigheter.

– Vi viste styrke, men Chelsea var farlige. Vi er veldig fornøyd med de tre poengene.

Hazard

Hazard var nære å score minst to ganger - men marginene var ikke på belgierens side. Van Dijk foretrekker å spille mot de beste i verden - og han karakteriserer Chelsea-angriperen slik.

– Hazard er helt der oppe. Han er en fantastisk spiller. Chelsea er et godt lag, men vi klarte å presse dem, slik at de ikke kunne spille sin vante fotball. Vi fortjener kreditt for det, sier LFCs høyreiste stopper.

– Jeg er alltid glad når vi vinner, runder Van Dijk av.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]