Spillerbørs mot Southampton:Kapteinens store kveld

Viktige bytter bidro til snuoperasjon i sør.

5. apr 2019 kl 23.54 Torbjørn Flatin

Allison 7 – Hadde ikke all verdens å gjøre, men virket trygg med unntak av en situasjon der han og Matip nær hadde rotet det til i 2.omgang.

Trent Alexander-Arnold 5 – Unggutten hadde et par bra innlegg tidlig i kampen, men blandet det med en stygg sleivpasning som kan en stor sjanse til Soton. Til tross for målgivende til 1-1, i en oppjaget kamp synes han aldri å finne roen og ble byttet ut før timen var gått.

Joel Matip 6 – Hadde et par gode forseringer og også en og annen viktig klarering, men virket samtidig til tider litt som Bambi på isen. Uvanlig etter hans form de siste ukene.

Virgil van Dijk 6 – For 9. gang vant Liverpool med van Dijk som kaptein fra start, men om han ble påvirket over et hjemmepublikum som ikke hadde glemt hans exit eller ikke var ikke dette Virgil på sitt mest dominerende. Vant noen viktige hodedueller, men hadde også sleiver langs bakken og virket å komme på halvdistanse ved baklengsmålet.

Andy Robertson 6 – Litt av det samme som resten av forsvaret. Lot seg stresse av aggressive motstandere og var slurvet med pasninger og innlegg, selv om innsatsen som alltid var der.

Fabinho 7 – Brassen begynte litt shaky, men spilte seg opp og var viktig når Liverpool arbeidet seg inn i kampen igjen. Det ble mange dueller, og der er han ofte god å ha.

Georginio Wijnaldum 5 – Det har vel hent at Gini har blitt borte i bortekamper før, men i årets sesong er det uvanlig at han ble så lite involvert som han var den timen han fikk være på banen.

Naby Keita 7 – Naby virker fortsatt ikke helt komfortabel, med fortsatt litt for mange balltap, men det er ikke vanlig å se en sentral midtbanespiller i Liverpool score med en heading ved bakre stolpe og i tillegg være fremme i så mange situasjoner inne i motstanderens felt. I tillegg hadde han gjennomløpningen som det godt kunne vært blåst straffe på.

Sadio Mané 7 – Liverpools farligste spiller og som ga den unge backen Valery en god del problemer. Lykkes imidlertid ikke helt med den siste pasningen eller avslutningen.

Roberto Firmino 7 – Bobby la ned et enormt arbeid, illustrert ved måten han var fremme på den siste scoringen og fikk lagt inn.

Mohamed Salah 7 – Så kom den da endelig, scoringen som vi har ventet på. Inntil da hadde han fortsatt å prøve og prøve, men uten å få stort til. Løpet som ga 2-1 var imidlertid av verdensklasse og forhåpentligvis har det løsnet nå.

Jordan Henderson 8 – For et herlig innbytte av en ganske så utskjelt spiller til tider. Han bidro til å tyne ut de siste kreftene av Southampton, headet frem til 2-1 og tok noen utrolige sjumilsteg fram til 3-1. En fantastisk kveld for kapteinen og vår Liverpools beste.

James Milner 7
– Et rått tilbakeløp for å vinne ballen illustrerte hvorfor Jürgen Klopp ga veteranen en halvtime på høyrebacken. Med motstanderen i kne bidro han også med innlegg fra sin kant.

Dejan Lovren – Gis det lengre bonus på topp av de lukrative lønningene dersom du kommer inn i en kamp ditt lag vinner? I så fall ble det en ekstra post på neste utbetaling etter noen sekunder på banen for Dejan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]