Vi fulgte Youth Cup-finalenLiverpool har vunnet FA Youth Cup!

Slo Manchester City på straffer!

25. apr 2019 kl 19.55 Arild Skjæveland

Liverpool har vunnet FA Youth Cup 2018-19!

Dette var imponerende av de helrøde guttene til Barry Lewtas! Manchester City dominerte i store perioder, og hadde ballen mest, men det var Liverpool som hadde de største sjansene da de først fikk sjansen.

Bobby Duncan dukket opp fem minutter før ordinær tid og banket inn utligningen. I ekstraomgangene var det fryktelig slitne bein, og dette gikk til straffekonkurranse.

Neco Williams, Dixon-Bonner, Sharif, Bearne og til slutt Glatzel hadde alle glimrende straffespark - og Liverpool kan juble for sin fjerde FA Youth Cup-tittel!

Vi fulgte kampen:

Straffekonkurranse

5-3: Kaptein Paul Glatzel smed en nydelig straffe, og Liverpool har vunnet FA Youth Cup 2018-19!
4-3
: City scorer. Sender keeper feil vei og triller ballen midt i mål.
4-2: Liverpool scorer! Bearne setter ballen nede i hjørnet. Den første som ikke løfter ballen. Han sender keeper feil vei og scorer. Nå må City score.
3-2:
City scorer. Sikker og god straffe fra dødballtakeren til de lyseblå. Nivået på straffesparkene har vært veldig høyt.
3-1:
Liverpool scorer! Sharif sender keeper feil vei, men den ville han ikke tatt uansett.
2-1: City brenner! Setter ballen hardt i tverrleggeren. Nå er det fordel Liverpool
2-1:
Liverpool scorer! Dixon-Bonner løfter ballen bort i siden. Flott straffe.
1-1
: Nmecha scorer for City
1-0 Liverpool scorer! Neco Williams scorer. Moulden er på ballen, men får ikke nok på den.

Liverpool begynner.

Sist Liverpool vant FA Youth Cup var det på straffer. De helrødes målvakt har nok vært den beste i selve kampen her, men om det vil få noen betydning får vi ikke svar på før det er over...

2. ekstraomgang

120. min: Det skal avgjøres på straffer!

116. min: Nytt bytte fra City, som er desperat etter friske bein her. Deres siste bytte er Ogunby inn for Harewood-Bellis. City har initiativet på slutten her, men det går mot straffer...

114. min: City presser litt nå og vil ha straffespark for en hands på Nico Williams, men dommer vinker det videre. Spillere ligger strødd på gresset og er så slitne. Reprisene viser at Liverpool er veldig heldige der - det var klar hands.

109. min: Bobby Duncan tar ned ballen uten for 16-meteren, går forbi fire mann og skyter hardt fra skrå vinkel. Forsøket stopper i en City-forsvarer, men Duncan ser ut til å fortsatt ha bra med energi!

107. min: Liverpool ser ut til å bli snytt for et soleklart frispark når Larouci blir tatt. Frimpong og City kontrer, og får avsluttet, men over mål.

106. min: Vi er i gang med det siste kvarteret. Kom igjen nå Liverpool! City har gjort et nytt bytte. Palmer har kommet inn for vingen Bernabe som så ut til å slite med skade.

1. ekstraomgang

103. min: Det er veldig lavt tempo og mange veldig veldig slitne spillere utpå her nå.

101. min: City ser litt skumle ut her. Bernabe får en mulighet, men sleiver. Jake Cain byttes ut, og Jack Bearne inn for Liverpool.

94. min: Det er mange spillere som sliter utpå der nå, med kramper og småskader. Stadig ligger det spillere nede.

91. min: Vi er i gang med den andre første ekstraomgangen.

2. omgang

90. min: Vi skal ha ekstraomganger.

87. min: City svarer nesten umiddelbart. De angriper med mange, og kommer til et farlig innlegg. Heldigvis får Liverpool ballen unna.

86. min: 1-1 Bobby Duncan! Duncan får sin første skikkelige mulighet. Plukker opp ballen på 25 meter og bare fyrer løs. Skuddet er hardt, men dette er en stor keepertabbe av Moulden. Duncan scorer mot gamleklubben, og Liverpool er inne igjen i kampen!

83. min: City holder på ballen og får tiden til å gå nå. De kommer til en småfarlig mulighet, men Williams får blokkert.

80. min: Larouci får ballen på 20 meter, og prøver å skru den bort i hjørnet. Dessverre går avslutningen til side for mål.

78. min: Longstaff kommer inn for en skadet Leighton Clarkson. City valgte å angripe selv om Clarkson lå nede, og Jaros måtte gjøre en kjemperedning for å hindre at de økte ledelsen.

70. min: Liverpool har tatt over denne kampen etter at Garcia måtte byttes ut for City, men trenger den scoringen nå...

61. min: Nå skjer det litt. Glatzel kommer ned på kanten og slår hardt inn mot Duncan, som får sin første sjanse. Han kommer ikke høyt nok og ballen sklir av panna. På returen fyrer Clarkson av et langskudd som Citys målvakt Moulden må bokse.

59. min: De helrøde kommer nærmere og nærmere, men sliter med å skape en skikkelig stor målsjanse. Nå har City blitt nødt til å bytte ut sin kaptein Eric Garcia med skade. Inn har Fisayo Dele-Bashiru kommet.

51. min: Liverpool ypper seg litt nå med to brukbare angrep på rad. Sharif skyter fra utenfor 16, men keeper har god kontroll.

46. min: De siste 45 minuttene er i gang i Manchester.

HADDE SJANSE:
HADDE SJANSE:  Larouci hadde en god mulighet fra distanse i den første omgangen.
Pauserapport

Manchester City startet kampen best, men Liverpool forsvarte seg godt, og etter ti minutter var det de helrøde som skapte de største sjansene. Cain burde gitt Liverpool ledelsen, men City reddet på strek.

Etterhvert ble det mer og mer City, men de helrøde hadde brukbar kontroll på det som kom, frem til to minutter på overtid. Da kom City rundt på vingen, innlegget var presist, og avslutningen like så.

Lewtas sine gutter har 45 minutter på seg til å snu denne finalen. Kom igjen Liverpool!

1. omgang

45. min: 1-0 Manchester City. På overtid i førsteomgang scorer de lyseblå. City kommer seg til linja på venstrekanten. Et bra innlegg, og Touaizi setter inn 1-0 på førstetouch.

45. min: Det legges til to minutter.

44. min: Ny sjanse til de lyseblå, men Jaros redder sikkert.

40. min: Der er de lyseblå nære! Doyle spilles gjennom, men Jaros kommer ut og gjør seg stor. Han runder Jaros, men får en for skrå vinkel og setter ballen i nettveggen.

30. min: Det er fortsatt målløst etter halvtimen i Youth Cup-finalen. Liverpool har sett bedre ut i de siste minuttene.

28. min: City kommer til innlegg fra høyre. Ballen heades bakover i feltet av en Liverpool-spiller, og de lyseblå kommer til avslutning på bakre stolpe. Han satte den høyt over mål fra god posisjon.

25. min: Det er City som har ballen mest, men Liverpool er farlige på kontringer og har hatt de største sjansene.

18. min: Etter en veldig travel start der det har bølget frem og tilbake, har spillet satt seg litt nå.

12. min: Kampens største sjanse, og den kom til Liverpool. Et svakt utspill fra keeper blir plukket opp av Cain. Han drar seg forbi en og avslutter forbi keeper, men City har en mann på strek.

10. min: Liverpool er frempå og får sin første sjanse. Larouci med et godt forsøk, men ballen går ut til corner.

7. min: En City-angriper kommer til linja og får slått inn. Ballen går gjennom hele feltet der Liverpool får klarert.

6. min: City har tatt tak og dominerer i innledningen.

2. min: Manchester City får den første sjansen, etter et flott angrep bygd opp helt fra keeper. Jaros redder.

1. min: Den første omgange ner i gang. Kom igjen Liverpool!

Lagoppstillingene er klare

Liverpool: Jaros, N. Williams, Larouci, R. Williams, Boyes, Clarkson, Sharif, Cain, Glatzel, Duncan, Dixon-Bonner.

Benk: O’Rourke, Kelly, Savage, Longstaff, Bearne.

Manchester City: Moulden, Diounkou, Garcia, Harwood-Bellis, Frimpong, McDonald, Knight, Doyle, Touaizi, Nmecha, Bernabe.

Benk: Ogbeta, Bazunu, F Dele-Bashiru, Ogunby, Palmer.

For sjuende gang skal Liverpool spille finale i FA Youth Cup. Det er ti år siden sist. Du kan lese om de tidligere finalene i denne saken - og lese deg opp om profilene fra Barry Lewtas sitt lag her.

Manchester City er motstander, og kampen har avspark kl. 20.45. Den sendes på Viasport 3 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]