Pressekonferanse:– Jeg har ikke tenkt et eneste sekund på 2014

Jürgen Klopp ble under dagens pressekonferanse minnet om hva som skjedde sist Liverpool jaktet et ligamesterskap og møtte Chelsea på Anfield.

12. apr 2019 kl 13.56 Einar Kvande

Se pressekonferansen i videovinduet over.

Om rasismen mot Mo Salah

– Det er skrekkelig. Vi bør ikke se på dette som en Chelsea eller Liverpool-ting. Det er et tegn på at noe er galt i samfunnet. Det er bare noen få mennesker som står bak, og jo strengere reaksjonen er fra oss alle, jo mer vil det hindre at det skjer i fremtiden. Slike ting som dette bør ikke få lov til å skje igjen. Dersom du gjør noe slikt som dette bør du ikke få slippe inn på et fotballstadion noen gang igjen, etter min mening. De har misforstått fullstendig hvordan livet skal være. Folk tror de er mer verdifulle enn andre - det er den største misforståelsen i verden. Fotballen er det beste eksempelet på hvordan ulke mennesker og raser kan samarbeide på en utmerket måte. Det er bare å gå inn i hvilken som helst garderobe i verden, og vi ser at de sitter der sammen. Det er ikke noe problem.

Om parallellen til det som skjedde mot Chelsea i 2014

– Jeg har ikke tenkt på det et eneste sekund, før jeg kom inn i dette rommet. Jeg har hørt om det som skjedde, men søndagens kamp har ingenting å gjøre med tildligere kamper. Alt er bra. Vi er veldig positive foran kampen. Om noen ønsker å snakke med mine spillere om noe som skjedde for mange år siden, ikke gjør det! Vi ønsker å skrive vår egen historie. Du kan lære av negative ting som hendte for flere år siden.

Om Chelsea

– Chelsea er i veldig god form. Vi så dem mot West Ham og i Praha. De gjorde sju endringer på laget, og vant likevel. Hazard er i veldig god form. Men vi er i god form vi også, og vi skal spille på Anfield.

Om Hendersons nye rolle

– Vi vil gjøre dette hele tiden nå. Spillere kan komme inn på kontoret mitt og be om å få spille i en annen posisjon, og de får spille der! Du kunne se at han var veldig livlig i sitt spill, og spilte med stor glød. Det er min jobb å bruke spillerne i sine beste posisjoner, om mulig. Dersom ikke, må de spille i en annen posisjon. Han har spilt mange fantastiske kamper som nummer 6, men nå er han aktuell som en nummer 8.

Om sesongen så langt

– Vi har 82 poeng allerede, og trolig noen flere før sesongen er slutt. Det er en historisk sesong. I mange sesonger ville dette ha vært nok til allerede å ha vært ligamestere. Vi jobber for at det skal skje.

Om Liverpool-fansen

– Jeg føler en positiv energi, og jeg mener det er en stor forandring fra å være overrasket over at vi er der oppe. De har blitt vant til det, og får mer og mer selvtillit. Det er en lang prosess. Vi føler oss 100 prosent som ett med supporterne, og forsøker å holde drømmen i live. Men det gjør ikke kampene enklere. Reaksjonen deres etter at Tottenham utlignet ga oss muligheten til å vinne kampen. Du er aldri alene i slike situasjoner. Fansen vet at det fortsatt er fem kamper igjen. Det er ingen som tar av der ute.

Om stoppersituasjonen - og en journalist som noe spøkefullt foreslo å hvile Virgil van Dijk

– Ja. Vi kan gjøre det. God idé.

Om Joe Gomez

– Vi trenger Joe i sesongavslutningen. Dejan var strålende på tirsdag. Nå har vi valgmuligheter, så alle må vise seg frem på trening og i kamper, så jeg kan finne ut hva som er mest fornuftig.

Om Eden Hazard

– Når han er i form kan han være verdens beste spiller. Han har hatt en strålende karriere, og den er ikke over ennå. Jeg liker hans spilleglede, hans frekkhet som spiller også. Han er en sterk, rask og god spiller. Men alle gode spillere må spille mot oss også. Vi vil bruke 13 spillere denne gangen, og to vil markere Eden! Vi må sørge for at han ikke får skinne. Forhindre pasninger til ham, reagere bedre enn andre lag har gjort. Når han har ballen, er det allerede for sent. Vi må lese spillet, og lese pasningene. En mot en kan du ikke forsvare deg mot ham.

Om ligainnspurten

– Jeg er ikke nervøs. Jeg føler intensiteten i konkurransen. Men for øyeblikket ser vi bare positivt på dette. Uansett er det svært vanskelig, og du har ingen sjanse til å komme deg gjennom dette uten å støte på vansker. Det er ikke mulig å spille fotball uten å gjøre feil, så du trenger ikke å bekymre deg for dem, men du må håndtere dem.

Om Naby Keita

– Han har vært veldig god på trening de siste ukene, så det var ingen modig avgjørelse å bruke ham mot Southampton. Han ble bedre og bedre i Southampton-kampen, så jeg syntes det virket fornuftig å bruke ham igjen mot Porto. Han viste mye av det vi vil se mer ofte i fremtiden. Han er i god form, og jeg håper det fortsetter slik lenge.

Om hvordan Mohamed Salah reagerte på rasismen som er blitt rettet mot ham

– Vi bør ikke gi disse folkene mer oppmerksomhet enn de fortjener. Jeg tror en streng straff er på sin plass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]