Liverpool brukte igjen mest penger på agenter

Svimlende £43.7M ble gitt ut i honorarer fra februar 2018 til og med januar 2019, men ny lov kan gi mindre utlegg.

4. apr 2019 kl 15.38 Torbjørn Flatin

I likhet med året før var Liverpool «verst i klassen» når det gjaldt å betale agenter for spilleroverganger. Fra februar 2017 til januar 2018 toppet de røde den gangen listen med £26.8M.

Nå skal det sies at klubbens transferrekord den gangen ble brutt tre ganger gjennom kjøp av Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain og Virgil van Dijk. Ved det siste regnskapet kom dyre spillere som Fabinho, Alisson og Xherdan Shaqiri, og Naby Keita er trolig også med i det beløpet.

I tillegg har klubben sikret seg de fleste av sine nøkkelspillere på lange kontrakter. Hvor betydningsfullt dette er angående det økonomiske bilde viser et utlegg som Tottenham har på £11.1M, i en periode hvor de ikke har kjøpt spillere som følge av at de har bygget ny stadion.

Tak på honorar

Nå kan det bli en forandring på denne pengegaloppen for klubbene i Premier League. På fredag, i morgen, møtes de 20 klubbene i Englands øverste divisjon for å diskutere reglene vedrørende spillernes representanter.

Det skal være planer om å få slutt på at en agent kan sitte på begge sider av bordet, og bli betalt av både kjøpende og selgende klubb i forbindelse med en overgang.

Det kan også bli snakk om å sette et tak på hva en representant/representanter for en spiller kan forlange i forbindelse med en transfer eller en ny lønnsavtale. Det kan dreie seg om et prosenttall av overgangssum eller lønn.

Det kan også være snakk om at det kun er spillere som kan betale agenter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]