Manchester United og Chelsea kan ikke lenger ta igjen Liverpool

Topp fire er ikke lenger målet - men det er sikret.

6. apr 2019 kl 08.58 Arild Skjæveland

Liverpool er inne i en helt fantastisk sesong - og det er klart en nå bare skal tenke på kampen om ligagullet. Samtidig har luken ned til resten av topp seks-lagene nå blitt så stor at Liverpool allerede er sikret en topp fire-plassering.

Jürgen Klopps menn står på 82 poeng etter 33 ligarunder. Manchester City har 80 poeng og én kamp til gode, mens Tottenham har 64 poeng med en kamp mindre spilt, og Arsenal har 63 med to kamper mindre spilt. Spurs vil komme opp på 82 poeng dersom de vinner samtlige gjenstående kamper. Arsenal kan maksimalt få 84 poeng.

Manchester United og Chelsea kan begge maks få 79 poeng, og etter gårsdagens resultat på St. Mary’s er det helt sikkert at de kommer bak Liverpool denne sesongen.

Så godt som sikret Champions League

Nå skal det ekstremt mye til for at Liverpool ikke blir blant de to beste, men selv om det har blitt hevdet at Champions League-plassen for neste sesong er sikret, så er ikke det tilfelle helt enda.

Om Liverpool skulle tape sine fem siste kamper, og Tottenham og Arsenal begge gikk forbi slik at de helrøde kommer på fjerdeplass, så vil Champions League ryke dersom Manchester United skulle vinne Champions League, samtidig som Chelsea vinner Europa League.

Engelske lag kan maksimalt ha fem lag med i Champions League - dersom et lag utenfor topp fire vinner Champions League eller Europa League. Fjerdeplassen vil kun miste sin plass dersom to lag utenfor topp fire vinner begge europacupene. Med fire lag som nå kjemper om tredje og fjerdeplassen i ligaen, er det et scenario som teoretisk kan skje, med Tottenham og Manchester United i kvartfinalene i Champions League, og Chelsea og Arsenal i kvartfinalene i Europa League.

Liverpools gode resultater i Europa de siste to sesongene gjør at at de har klatret godt på UEFA-rankingen. Denne sesongen var de helrøde seedet på nivå tre, og fikk en meget tøff gruppe. Neste sesong vil laget være seedet på nivå to. Dersom laget vinner Premier League eller Champions League, vil de seedes på nivå én.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]