Manchester Uniteds Champions League-exit bra for Liverpool

I Liverpool-leiren er det neppe noen som feller tårer over at Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap tapte 4-0 sammenlagt for Barcelona, og gikk hodestups ut av Champions League.

17. apr 2019 kl 11.06 Einar Kvande

Det faktum at Manchester United ikke lenger kan kvalifisere seg til neste års Champions League gjennom å vinne årets turnering, betyr at Old Trafford-klubben er nødt til å komme blant topp fire i Premier League for å få spille Champions League neste sesong.

Tapet for Barcelona i kvartfinalen i Champions League betyr dermed at Manchester Uniteds hjemmekamp onsdag 24. april, mot Liverpools tittelrival Manchester City, er blitt enda viktigere for Old Trafford-klubben.

På sjetteplass

Ole Gunnar Solskjærs lag ligger for øyeblikket på sjetteplass i Premier League, med 66 poeng. Det er to poeng bak Arsenal på fjerdeplass. Begge disse lagene har fem kamper igjen å spille.

Chelsea på femteplass er også to poeng foran United, men har spilt en kamp mer enn United og Arsenal, mens Tottenham på tredjeplass har 67 poeng på 33 kamper.

Kampen om en plass blant topp fire er altså svært jevn, og dermed er det mye mer enn ære som står på spill for Manchester United når byrival City kommer på besøk om en uke.

United-fans liker neppe tanken på at deres eget lag skal gi Liverpool en hjelpende hånd i kampen om ligamesterskapet, men deres lag må gå for seier i alle sine fem gjenstående kamper i håp om å komme med i neste års Champions League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]