EN SLAGEN MANN:  Scott McTominay depper etter å ha blitt slått ut av Champions League på Camp Nou.

Manchester Uniteds Champions League-exit bra for Liverpool

I Liverpool-leiren er det neppe noen som feller tårer over at Ole Gunnar Solskjær og hans mannskap tapte 4-0 sammenlagt for Barcelona, og gikk hodestups ut av Champions League.

Det faktum at Manchester United ikke lenger kan kvalifisere seg til neste års Champions League gjennom å vinne årets turnering, betyr at Old Trafford-klubben er nødt til å komme blant topp fire i Premier League for å få spille Champions League neste sesong.

Tapet for Barcelona i kvartfinalen i Champions League betyr dermed at Manchester Uniteds hjemmekamp onsdag 24. april, mot Liverpools tittelrival Manchester City, er blitt enda viktigere for Old Trafford-klubben. 

På sjetteplass

Ole Gunnar Solskjærs lag ligger for øyeblikket på sjetteplass i Premier League, med 66 poeng. Det er to poeng bak Arsenal på fjerdeplass. Begge disse lagene har fem kamper igjen å spille.

Chelsea på femteplass er også to poeng foran United, men har spilt en kamp mer enn United og Arsenal, mens Tottenham på tredjeplass har 67 poeng på 33 kamper.

Kampen om en plass blant topp fire er altså svært jevn, og dermed er det mye mer enn ære som står på spill for Manchester United når byrival City kommer på besøk om en uke.

United-fans liker neppe tanken på at deres eget lag skal gi Liverpool en hjelpende hånd i kampen om ligamesterskapet, men deres lag må gå for seier i alle sine fem gjenstående kamper i håp om å komme med i neste års Champions League.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
22.04.2019 kl 16:59

Wilson ble helten på overtid

Den utlånte angriperen scoret ikke bare ett, men to mål på overtid.

+
22.04.2019 kl 15:29

– United spiller for å få Champions League-fotball, og trenger et resultat

Virgil van Dijk håper på hjelp fra erkerivalen, men sier at de først og fremst må hjelpe seg selv.

+
22.04.2019 kl 12:24

Hvem er raskest av Salah, Mané, van Dijk og Gomez?

Joe Gomez har sin teori om spørsmålet.

+
22.04.2019 kl 10:25

«Liverpool vil være tittelutfordrere fra nå av. Denne sesongen er bare starten.»

Fundamentet for titteljakten i 2008/2009 ble bygget på sand. Nå er fundamentet i klubben et helt annet.

+