– Vil det bli det største overgangsvinduet i LFCs historie? Nei.

Jürgen Klopp sa klart ifra om en spiller han ikke signerer i sommer.

25. apr 2019 kl 13.59 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp startet pressekonferansen med å henvende seg til en journalist på føste rad.

– Lider du fortsatt etter gårsdagens kamp? Sa han, før journalisten minnet tyskeren på at det er han som stiller spørsmålene.

Om Manchester-derbyet:

– Jeg så kampen. Det var som forventet. Man Utd prøvde det de kunne, spesielt i første omgang og de kunne vært heldigere i et par situasjoner, men over 95 minutter var det klart at de ikke kan håndtere Man City for tiden.

– Hvis vi vinner våre to neste kamper, vil tittelen bli avgjort på den siste dagen av sesongen. Det vil bli veldig spesielt. Det er det vi konsentrer oss om.

Om Salah som deltok på TIMEs 100-galla:

– Han er tilbake. Det er ikke noe problem at han reiser, det ville vært verre om bilen stoppet og han måtte gå. Jeg er veldig stolt av hva han har oppnådd. Det er mye på TV og i aviser, og de fleste gangene sier man ikke så smarte ting. Mo er en veldig smart person, og har stor innflytelse med rollen sin og inspirer folk i verden. Det er ikke hans hovedjobb, men det er fint at han kan ha meninger og gir uttrykk for de offentlig. Jeg så bildene og han møtte mange kjente personer. Så at han møtte Tangarian, sa Klopp om Salahs bilde med Game Of Thrones-skuespilleren.

– Hadde han spurt skulle jeg kanskje blitt med han.

Om Huddersfield-kampen:

– Vi har nok tid til å komme oss til neste kamp. Barcelona har ikke noe å si for fredagens kamp.

Om skader:

Fabinho fikk en hodeskade i forrige kamp.

– Vi må se i dag. Lovren trente i går, Ox trener, men vi måp se an andre.

Om sommerens overgangsmarked:

– Vi vil ikke signere Lorenzo Insigne. Han er en god spiller og han har en langtidskontrakt med Napoli. Men vi vil ikke engang forsøke.

– Vi vil forsøke å forbedre laget som alltid. Vi vil forsøke det gjennom trening, som jeg mener er den beste måten å gjøre det på. Laget er godt balansert, men planene våre er ikke noe for offentligheten.

– Vil det bli det største overgangsvinduet i LFCs historie? Nei. Men dere ville blitt overrasket om jeg sa «ja». Øynene våre er alltid åpne. Vi ser alltid. Hva som skjer får vi se, men det er ingen ting å si om det nå.

Om Guardiola-uttalelse:

Etter onsdagens kamp sa Pep Guardiola at både Liverpool og Man City fortjente å vinne Premier League.

– Ja, men det vil ikke skje. Men vi vil være der til siste slutt. Vi spiller ikke bare for å være mestere på slutten av sesongen. Men, det er det store målet og vi er ganske nære og har en mulighet. Men dette er den første gangen og ikke den siste, og slik er det bare.

– Klubben og menneskene har ventet lenge på det. Men det er litt overraskende siden vi var 25 poeng bak sist sesong. Så det er veldig bra, det er alt jeg kan si om det. Vi må fortsette, men bare ett lag kan bli mestere.

– Det er tre kamper igjen, vi ønsker å vinne dem. Hvis vi vinner , vinner vi. Gjør vi det ikke er det ingen angrer, så lenge vi har gjort vårt beste.

– Uansett hvordan sesongen ender, så er det bare første steg. Vi er ikke ferdige, vi er ikke et ferdig produkt. Vi vil fortsette, og så får vi se.

Om rom for forbedringer:

– Vi har vært sammen i mer enn tre og et halvt år. De er i en perfekt alder. Og de har mye potensiale for å forbedre seg. De er ikke lenger overrasket om de er gode, eller frustrerte om de ikke er like gode.

Om Milner på straffespark:

– Han er som en maskin i de øyeblikkene. Han trener på dem, og han er ikke den eneste som gjør det. Mo blir også bedre og bedre.

– Miner er erfaren. Han har vært med på viktige straffesparkkonkurranser i livet sitt. Han vet at det handler om å holde kroppen i riktig posisjon, og med riktig teknikk.

– Hvis jeg har rett har han også bommet på straffe i en viktig kamp, men han er som en maskin. Han skrur av all følelser og putter ballen i nettet. Det er slik det skal gjøres.

Om kåringen av «Årets lag»:

Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson og Sadio Mané kom alle på årets lag i Premier League.

– Det er imponerende, og det er fullt fortjent. For meg er mitt lag årets lag uansett.

– Slik jeg ser det kunne det vært fire, fem, seks eller kanskje sju spillere til som var på det laget. Det er spillerne i Premier League som tar avgjørelsen, så det er den mest ærlige konkurransen.

– Mo hadde fortjent å være der, Gini har hatt en utrolig sesong, Hendo er i form for øyeblikket, hadde avstemningen vært nå hadde han trolig vært på laget. Alle spillerne fortjener å være der.

Om å gi råd til Solskjær:

På spørsmål fra NRK om han hadde noen råd til Solskjær, siden Klopp også selv kom midt i en sesong, svarte Klopp:

– De hjalp aldri meg, så hvorfor skal jeg hjelpe ham?

– Det tar tid. Hvis vi ikke hadde hatt en så interessant reise i Europa League, tror jeg ikke det ville vært så mye positivt. Jeg tror de økonomiske musklene til United er nok til å løse problemene.

Om å stole på seg selv:

– Vi er her på grunn av spillerne. De flytter barrierer. Det er ikke viktig hva folk tenker om deg. Hvis man lytter til folk etter en sesong må du selge og kjøpe 15 spillere, og hvis det finnes en bra spiss der ute så må du kjøpe han.

– Du må stole på dine egne følelser, og dine egne beslutninger. Det blir bevist gjennom sesongen om du har rett. Det er fortsatt et lag med ett poeng mer der ute akkurat nå. Vi respekterer det, og jobber med å få bort luka.

Milner om Mignolet:

James Milner roste nylig Simon Mignolet for rollen han har hatt i laget denne sesongen, selv om han ikke har spilt.

– Det er ikke noe problem for meg å snakke om det, men det er synd vi må. Vi har bare elleve spillere som kan starte. Kvaliteten på trening når alle er friske er utrolig. Jeg liker veldig godt at Milner snakket om Simon. Jeg er sikker på at han tenker på seg selv som en nummer en, men han er den beste andrekeeperen i Premier League.

– Han har forbedret seg det siste året fordi han er profesjonell og har bra holdinger. Det er veldig bra.

– Jeg er ikke alltid i garderoben, men når Milner sier noe er det hundre prosent sant. Jeg er fornøyd med å ha slik kvalitet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]