Radøy-rapper med låt om Mohamed Salah

Kald Flamme om brennheit Egypter.

26. apr 2019 kl 14.29 Mari

Radøy-rapperen Kald Flamme slipper i dag en låt som passer ypperlig for å feire en knallsesong for oss Liverpool-supportere.

«Salah»

I låta «Salah» hyller han det egyptiske fotballikonet og Liverpools stjernespiller. Kald Flamme, eller Ulrik Kierulf Haugland som han egentlig heter, er stor Liverpool-supporter.

KALD FLAMME:
KALD FLAMME:  Ulrik Kierulf Haugland er mannen bak Salah-låta.

— Jeg fikk min første Liverpool-drakt av onkelen min da jeg var fire år gammel. Han og pappa var fans, og siden det har jeg vært fan og ser alle kampene de spiller.

Hør «Salah» på Spotify her.

— Etter å ha sett Salah slå alle rekorder forrige sesong tenkte jeg at jeg var nødt til å lage en hyllest til han. Han er en av mine favoritt-spillere fordi han leverer enormt bra i kamp etter kamp, men også fordi hanvirker som en sympatisk og ydmyk type som det er umulig å mislike.

— I tillegg er det veldig kult at han plutselig ble en av verdens beste spillere etter overgangen til Liverpool i 2017 etter en vanskelig tid i Chelsea tidligere i karrieren. Jeg liker underdog-faktoren ved han.

Sangen «Salah» ble sluppet i dag og musikkvideon kan øverst i artikkelen. Liverbirds Asker har stilt opp i videoen med Liverpool-effekter og supportere i alle aldre.

I godt selskap

Kald Flamme er ikke den eneste norske rapperen som uttalt støtter Liverpool Football Club. Jaa9 og OnklP er også store Liverpool-supportere, og slapp en remix av «Salah»-låta i dag. Den kan du høre her.

— Han var ikke superstjerne da Liverpool kjøpte han, men helt siden første stund i Liverpool-drakta har han tatt steget opp som en av verdens beste spillere og slår rekord etter rekord!

Kald Flamme dukket opp på tampen av 2016 med låten «På», med en musikkvideo som i likhet med «Salah» ble spilt inn på en fotballbane. Inspirert av europeisk, og da særlig fransk rap, har han blant annet blitt belønnet med en finaleplass i NRK P3s Urørt 2018.

Rapperen fra den lille øykommunen i Hordaland har hatt flere låter listet på NRK P3, og signerte nylig med YGMG, som førte til en avtale med Sony Music.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]