Salah blir ikke straffet etter taklingen

UEFA kommer ikke til å gi Mohamed Salah noen straff i etterkant etter taklingen på Danilo.

10. apr 2019 kl 13.08 Arild Skjæveland

I andreomgang i gårsdagens semifinale mot Porto oppsto en situasjon som har fått mye oppmerksomhet i etterkant av kampen.

Liverpool kontret etter en situasjon i egen boks som senere skulle bli sjekket på VAR, og Mohamed Salah var alene rundt Portos 16-meter med to Porto-forsvare. Han ble holdt igjen, men laget frispark, og da motspilleren slapp taket stemplet han Danilo Pereira i leggen.

Det så styggere ut på reprisene i «slow motion» enn der og da, men egypteren kunne ikke ha klaget dersom han fikk kort for forseelsen. Antonio Mateu Lahoz ble så stående i ro for å høre hva VAR sa om straffesituasjonen i angrepet før. Han vinket spillet videre. Ingen straffe til Porto, og ingen kort til Mohamed Salah.

Iker Casillas er av spillerne som reagerte i etterkant, og postet et bilde på Twitter.

Kan ikke straffes i etterkant

I dagens aviser har flere skrevet at Salah var heldig som slapp det røde kortet, og spesielt motstanderlag sine supportere har skrevet på sosiale medier at Liverpools nummer 11 bør bli straffet i etterkant.

Det kan han ikke bli, ifølge Liverpool Echo.

«Den spanske dommeren Mateu Lahoz vinket spillet videre, og med VAR i bruk, ble ikke hans avgjørelse sett på som en klar og åpenbar feil fra dommeren» skriver Echo.

Ifølge artikkel 9 i UEFAs disiplinære regelverk kan ikke Salah straffes i etterkant. Der står det:

«Avgjørelser tatt av dommeren på banen er endelige, og kan ikke bli gjennomgått av UEFA sin disiplinærkomité. I saker som dårlig oppførsel, kan disiplinære tiltak gjøres, om dommeren og hans assistenter ikke så hendelsen, og dermed ikke kunne gjøre noe».

Det siste vil kunne bety at Manchester Citys Fernandinho kan være i trøbbel, etter at dommeren i Tottenham - City ikke fikk med seg et slag med albuen mot Harry Kane.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]