– Spillerne er tålmodige og prøver alt de kan

Liverpool-manager Jürgen Klopp er fornøyd med spillerne som ikke mister troen, selv om ikke alt av sjanser går inn.

21. apr 2019 kl 19.57 Tor Sandø

Klopp innser at Cardiff-kampen kunne være et bananskall i ligainnspurten, der de kjemper en innbitt kamp for å komme foran Manchester City i midten av mai.

– Men spillerne skled ikke på det bananskallet. Det var en vanskelig kamp, men guttene var tålmodige og visste utmerket godt hva de skal gjøre i slike situasjoner, sa Klopp i intervjuet med BT Sport etter kampslutt i Cardiff.

Vanskelig kamp

Cardiff var bevisste på at det ikke ble vannet før kampen eller i pausen. Dette for å unngå at Liverpool fikk spille et spill der ballen gikk fort. Alt dette visste Klopp og spillerne.

– Vi visste at denne kampen ble vanskelig og vi visste at vi måtte gjøre de rette tingene igjen og igjen. Pasningsspillet er ikke lett når forholdene er slik, men dette måtte vi forholde oss til. Og det klarte spillerne på en utmerket måte, uten å bli frustrerte, sier Klopp.

Laget hadde flere brukbare muligheter i første omgang, men de gikk til pause med 0-0.

– Dette er mentalt tøft, det å stange og ikke få uttelling. Vi snakket i pausen om at vi ikke kunne være nervøse fordi vi ikke leder 4-0. Guttene prøver alt de kan, jeg vet det og de vet hva de skal gjøre, sa Liverpool-manageren.

Tøff sesong

Også Klopp ble igjen spurt om kampen mot tabelledelsen med Manchester City.

– Det er mentalt tøft, men vi må bare gjør det vi kan kontrollere og konsentrere oss om oss selv, så får vi se hvor langt det rekker, sa Klopp.

Han sa det var viktig å ta en kamp av gangen.

– Vi produserte bra med sjanser i dag og vi hadde fem-seks bra sjanser før vi scoret, et fantastisk angrep som Gini scoret på. Det kom en åpning og vi har flere alternativer i angrepsspillet vårt og det er bra, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]