Stresser ikke med Salahs «måltørke»

Egypteren har ikke scoret siden 9. februar.

3. apr 2019 kl 20.22 Arild Skjæveland

Mohamed Salah kommer ikke til å matche de 44 målene han scoret i sin debutsesong på Anfield - men har scoret 20 ganger denne sesongen. Det at forrige scoring kom så langt tilbake som 9. februar stresser ikke manager Jürgen Klopp.

– Det var selvmål, men det var Mo’s heading som fremprovoserte det. Det føltes som hans mål, sier han om det sene vinnermålet mot Tottenham på søndag på dagens pressekonferanse.

– Hvordan håndterer du situasjonen etter at han scoret 40 mål forrige sesong? Karrieren hans er ikke over! Dersom han kan score 20 mål så har han scoret 60 mål på to sesonger. Wow - det er ikke så verst!

Ikke like avhengig av én

Sadio Mané har denne sesongen scoret like mange som Salah. Roberto Firmino følger seks mål bak med 14.

– Dersom du bare har én målscorer så blir du kanskje litt for avhengig av det. I år er vi ikke like avhengig av Mo sine mål, men han er fortsatt i en veldig god posisjon til sammenligning med andre spillere.

– Han er en trussel. Han hjelper oss mye, og håndterer alle nye situasjoner veldig bra. Det handler om arbeidskapasitet, og om å gjøre det igjen og igjen. Én dag spretter ballen din retning.

Klopp legger til en lignende kommentar som da han ble spurt om sin midtbane og manglende mål og målgivende.

– Vi har 79 poeng. Det kan du ikke ha dersom du har en sesong der du har store problemer, sier manageren.

Southampton - Liverpool spilles fredag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]