– Van Dijk blir kåret til årets spiller

The Times og Daily Mail hevder at midtstopperen har vunnet avstemningen foran Raheem Sterling.

24. apr 2019 kl 18.35 Arild Skjæveland

Både Martin Ziegler i The Times og Matt Lawton i Daily Mail rapporterer at Virgil van Dijk har vunnet spillernes avstemning om hvem som kommer til bli årets spiller i Premier League.

Virgil van Dijk var bookmakernes store favoritt, og kommer til å vinne prisen, rapporterer Daily Mail. En offentlig bekreftelse er ventet på torsdag, før prisen deles ut på 2019 PFA Awards på Grovenor House Hotel i London søndag 28. april.

Liverpools nummer 4 har spilt 44 kamper for de helrøde denne sesongen, og er en av hovedgrunnene til at Jürgen Klopps lag har hatt ligaens beste forsvar. Alisson Becker har bare plukket 20 baller ut av sitt eget nett hele sesongen.

Sadio Mané, Raheem Sterling, Bernardo Silva, Sergio Agüero og Eden Hazard er de fem andre nominerte denne sesongen, mens Trent Alexander-Arnold er nominert som årets unge spiller. Det er en pris som Sterling kommer til å vinne, ifølge The Times.

Sterling er også favoritt til å vinne fotballjournalistenes egen pris som årets spiller. Den deles ut i mai.

Første forsvarsspiller siden John Terry

Dersom det stemmer at Virgil vinner, blir han den første forsvarsspilleren som vinner prisen siden John Terry gjorde det etter 2004-05 sesongen.

Han blir bare den fjerde forsvarsspilleren som noen gang vinner. Paul McGrath vant i 1992-93 og Gary Pallister i 1991-92. Dave Philips rapporterer at han blir den fjerde nederlenderen som vinner, etter Dennis Bergkamp, Ruud van Nistelrooy og Robin van Persie.

Mohamed Salah vant forrige sesong. Dette blir i så fall andre gang at en Liverpool-spiller vinner to sesonger på rad. Det skjedde også i 1982-83 og 1983-84 da Kenny Dalglish og Ian Rush vant.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]