– Vi er med, så det er en mulighet, men vi tenker ikke på «the double»

Virgil van Dijk ble spurt om Liverpool sjanser til å vinne både Premier League og Champions League.

8. apr 2019 kl 19.46 Arild Skjæveland

Det er mye snakk om Manchester City og deres mulighet til å vinne fire titler denne sesongen. Ligacupen er allerede i boks, og i helgen sikret de seg en finaleplass i FA cupen, hvor de møter Watford som storfavoritter på Wembley 18. mai.

Liverpool er også med i kampen, både om ligatittelen og Champions League. De helrøde topper i skrivende stund tabellen to poeng foran City, som har én kamp til gode. Virgil van Dijk ble på dagens pressekonferanse på Anfield spurt om de helrødes sjanser til å stikke av med begge de gjeveste pokalene denne sesongen.

– Vi er fortsatt med i kampen, så det er mulig, men det er for langt frem til å begynne å tenke på det, svarte nederlenderen ifølge Daily Mail.

– Vi må ta det kamp for kamp. Vi vet at titteldrømmen vår kan bli knust dersom vi mister noen poeng i Premier League. Det er det samme for City, så det eneste vi kan gjøre er å holde det gående, svarte Virgil.

Må fortsette som vanlig

Kampene kommer på løpende bånd for Liverpool, som bare må vinne og vinne.

– Det eneste vi kan gjøre er å fokusere på det som står foran oss. Først Porto, og etter det Chelsea. Det er den eneste måten vi kan tenke på. Jeg tror ikke vi kan snuble i Champions League heller, sier han.

– Porto har kommet så langt som dette fordi de fortjener det. De kommer hit hevnlystne også. Vi må bare fortsette slik vi har gjort hele sesongen; spille bra, forsvare oss bra, og nyte det i tillegg, sier han.

Van Dijk fikk spørsmål om dette var Liverpools år.

– Forhåpentligvis. Det er det eneste svaret jeg kan gi deg. Alle drømmer om det. Det som er synd for oss er at noen andre lag i ligaen også har vært fantastiske. For en nøytral Premier League-seer må det være flott å se to så gode lag kjempe om ligatittelen.

Liverpool - Porto spilles tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]