Vil ødelegge for Liverpool igjen

Chelsea ønsker å være festbrems for Liverpool akkurat som i 2014.

12. apr 2019 kl 12.34 Einar Kvande

Cesar Azpilicueta sier at Chelsea planlgger å innta rollen som festbrems igjen når de besøker Anfield søndag ettermiddag.

Da Chelsea gjestet Merseyside i slutten av april for fem år siden jaktet Liverpool ligamesterskapet under Brendan Rodgers sin ledelse. De røde trengte bare sju poeng på sine tre siste kamper for å bli kronet som mestere.

Men Jose Mourinho parkerte bussen på Anfield, og Liverpool klarte ikke å score. Da Demba Ba utnyttet at Steven Gerrard gled, så man skriften på veggen for de røde, og Willian satte spikeren i kista mot slutten av kampen.

Kjemper for topp fire

Azpilicueta sier at Chelsea-spillerne husker den kampen med glede. Dagen da de ødela festen for Liverpool. Nå ønsker han å gjenta dette mot Jürgen Klopps ligaledere på søndag.

– Da vi dro dit i 2014 hadde Liverpool allerede planlagt festen, for de knuste hvert eneste lag på Anfield. Vi dro dit med en klar plan, og vi spilte slik vi måtte. Det var svært viktig for klubben at vi vant den kampen. Forhåpentligvis kan vi kopiere dette på søndag, siteres Azpilicueta av Liverpool Echo.

– Det handler ikke om å ødelegge for Liverpool, men om å spille vårt eget spill. Vi vet de kjemper om ligatittelen, men hvert eneste poeng er viktig for oss i kampen om en plass blant topp fire. Vi må være like solide som vi har vært i de siste kampene, og forsvare oss godt. Vi har allerede vist at vi kan vinne på Anfield denne sesongen, sier spanjolen, og sikter til Chelseas triumf i ligacupens tredje runde.

– Det er hyggelig at du har oppnådd noe tidligere, men vi må vise at vi duger igjen på søndag.

Vet hvor farlige Liverpool kan være

Også Azpilicuetas lagkamerat Willian er spent foran kampen på søndag.

– Dette er en veldig, veldig viktig kamp, og jeg tror det blir en veldig spennende kamp, sier han.

– Vi er klare for oppgven. Vi har våre mål både i Premier League og i Europa League. Målet vårt i Premier League er å havne blant topp fire, så vi må dra til Anfield for å forsøke å vinne på søndag.

Det er 37 kamper siden sist Liverpool tapte en Premier League-kamp på Anfield. En kamprekke som strekker seg helt tilbake til april 2017.

– Vi vet selvsagt dette. Vi kjenner til hvordan de spiller, og vet hvor farlige de kan være. De har gode spillere, og er i god form, så vi må være på tå hev, avslutter brasilianeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]