Alexander-Arnold kan skrive seg inn i historiebøkene

Kan bli den yngste som starter to Champions League-finaler på rad.

21. mai 2019 kl 11.06 Arild Skjæveland

Det nærmer seg Champions League-finale i Madrid, og vi er bare 11 dager unna oppgjøret mot Tottenham på Wanda Metropolitano.

Trent Alexander-Arnold startet fjorårets finale mot Real Madrid i Kiev, bare 19 år gammel. Nå er han 20, og dersom han starter i Madrid, vil han bli den yngste spilleren som har startet i to finaler på rad i Europas gjeveste klubbturnering, ifølge Liverpoolfc.com.

Den yngste frem til nå har vært Christian Panucci. Han startet finalene for AC Milan i 1994 og 1995, og var 22 år gammel i finalen mot Ajax i 1995. Alexander-Arnold fyller ikke 21 år før 7. oktober.

Strålende form

Alexander-Arnold viste fantastisk form de siste ukene av sesongen. I kampene i april og mai har han tall som nesten ingen andre kan vise til - uansett posisjon.

Fra 4. april til 12. mai har han spilt ni kamper for Liverpool. I de ni kampene leverte han utrolige 11 (!) målgivende. Den eneste kampen han ikke var nest sist på ballen på en scoring var hjemme mot Chelsea i 2-0 seieren 14. april.

Alexander-Arnold ble til slutt Liverpools fremste servitør denne sesongen, med 17 målgivende i alle turneringer. 13 i Premier League, og fire i Champions League. Bare Eden Hazard (15) og Ryan Fraser (14) hadde flere målgivende i ligaen denne sesongen.

I Champions League har Jordi Alba, Kylian Mbappé, Leroy Sané og Dusan Tadic alle fem - så fortsetter Trent med formen han har vist mot slutten av sesongen, kan han fort klatre til topps.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]