Brendan bryr seg fint lite om tittelkampen

Liverpools tidligere manager har ikke de røde i tankene foran møtet med Manchester City.

3. mai 2019 kl 10.08 Einar Kvande

To tidligere Liverpool-managere spiller viktige roller i Liverpools kamp for ligatittelen denne helgen. Jürgen Klopps mannskap møter som kjent Rafael Benitez sitt Newcastle på St James' Park lørdag kveld. Dersom de helrøde gjør sin del av jobben der, blir Leicesters bortekamp mot Manchester City mandag kveld svært viktig sett med Liverpool-øyne, og håpet er at Leicester-manager Brendan Rodgers kan gjøre sin tidligere arbeidsgiver en tjeneste.

Liverpool ligger som kjent ett poeng bak Manchester City to ligarunder før slutt, og er avhengig av hjelp fra enten Leicester eller Brighton i de to siste serierundene.

– Dette er spennende kamper på tampen av sesongen, og vi vil gjøre vårt beste, siteres Brendan Rodgers av Liverpool Echo.

– Vi bryr oss bare om oss selv. Vi må konsentrere oss om våre egne prestasjoner, slik at vi kan få gode resultater i de gjenstående kampene. Det vil gi oss et godt grunnlag foran neste sesong om vi kan avslutte denne sesongen godt, sier den tidligere Liverpool-manageren.

Under en pressekonferanse nylig fikk Rodgers spørsmål om det vil føles ekstra spesielt å slå City, og dermed hjelpe Liverpool.

– Egentlig ikke. Jeg er ansatt i Leicester. Mitt fokus er på Leicester City, lød svaret.

Mitt fokus er på Leicester City.Brendan Rodgers

Hendo høstet viktig erfaring

Rodgers ønsker heller ikke å dra paralleller til titteljakten han selv var med på med Liverpool, til den titteljakten Klopps mannskap befinner seg i nå.

– Det er egentlig ikke sammenlignbart. Liverpool var på et annet stadium den gangen. Vi hadde unge spillere, spillere på lån. Vi gikk fra åttendeplass til andreplass på et par år, og vant nesten tittelen, så dynamikken er annerledes. Vi fortjente å ende der vi gjorde, som var på andreplass. Vi klarte ikke helt å komme over målstreken først i løpet av 38 kamper.

– Men vi viste at ting er mulig med unge spillere, og mange av disse spillerene lærte noe av dette. Som for eksempel Jordan Henderson, som er en fantastisk spiller, som var en ung spiller den gangen.

– Det er spennende å være involvert og kunne påvirke utfallet av tittelkampen, men mine tanker er kun på Leicester, og å gjøre det vi kan for å få et godt resultat. Vi innser at det kan bli en tøff kamp, men vi spiller på en måte som gjør at vi kan slå hvem som helst.

Manchester City vs Leicester spilles på Etihad Stadium mandag 6. mai klokken 21.00, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]