Det blir generalprøve på Wembley i august

I og med at Manchester City i da fullførte sin Treble i engelsk fotball vil Community Shield bli spilt mot Liverpool helgen før ligastart.

18. mai 2019 kl 20.16 Torbjørn Flatin

Liverpool står registrert som vinner av det som tidligere het Charity Shield, og nå kalles for Community Shield, 15 ganger.

Kampen er tradisjonelt blitt spilt mellom ligavinner og FA-Cup vinner, og Liverpool har vunnet kampen ti ganger, mens de har delt skjoldet fem ganger etter uavgjort.

Mestvinnende er Manchester United med 21 ganger, Arsenal har også 15 ganger, mens Everton følger deretter med ni.

Det blir 12 innbyttere i finalen i Champions League

Manchester City v Liverpool

De som pr. i dag har skjoldet er Manchester City, etter at de vant over Chelsea i 2018. Det var femte gang de sikret seg skjoldet som er en slags generalprøve på sesongen, hvor inntektene fra kampen på Wembley går til gode formål.

Siden siden City i dag sikret seg et Treble av triumfer i engelsk fotball 2018/19, med seier i Premier League, ligacup og nå en overbevisende 6-0 i finalen mot Watford i FA-Cupen, vil de igjen stå på den ene siden av midtstreken siste helg før ligastart.

Liverpool vil da være motstander siden de fulgte Manchester City helt til døra i ligaen.

Forrige gang i 2006

Liverpool har spilt denne kampen 21 ganger, sist i 2006 da Chelsea ble beseiret med 2-1 etter scoringer av John Arne Riise og Peter Crouch. Forøvrig på Millennium Stadium i Cardiff.

Endelig kamptidspunkt er ikke offisielt bestemt, men tipsene sier søndag 4. august kl 16.00 norsk tid.

Viktige datoer 2019/20

JUBEL I 2006:
JUBEL I 2006:  John Arne Riise, Bolo Zenden og Peter Crouch konstaterer at Chelsea er slått i Community Shield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]