Foran skjema, men neppe aktuell for finalen

Naby Keita ser ut til å rekke Afrikamesterskapet, men finalen kommer nok for tidlig.

23. mai 2019 kl 13.54 Arild Skjæveland

Det var en overraskelse da Naby Keita var med på flyet til Marbella, etter at det først var rapportert at han ville være ute i to måneder og miste Afrikamesterskapet neste måned.

Nå ser det ut til at Guinea kan puste lettet ut, men han vil neppe være aktuell for Champions League-finalen mot Tottenham.

– Naby er foran skjema vil jeg si, men det betyr ingenting for finalen. Nå kan han løpe rett frem og de tingene der. Han føler seg komfortabel med 50 prosent intensitet og slikt, men det er et stykke igjen, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Afrikamesterskap om en måned

21. juni sparkes Afrikamesterskapet i gang i Egypt. Guinea er i gruppe B, sammen med Nigeria, Madagaskar og Burundi. 22. juni skal Keita og hans landslag møte Madagaskar i Alexandria.

– Jeg vet om tingene med Guinea og de tingene. Vi ønsker ikke å holde en spiller tilbake dersom han kan spille. Kanskje de tror det er slik, men det er feil. For meg ville det vært fint om Naby var 100 prosent klar og kunne spille Afrikamesterskapet, sier Klopp.

– Men vi vet ikke, og må se. Vi må jobbe sammen med deres medisinske apparat, for slik jeg ser det bør en spiller som er frisk spille for landet sitt.

– Er han ikke 100 prosent klar, så kan han ikke spille. Slik er det. Det er ikke viktig om det er for landslag eller klubb. Det er det vi må sørge for. Det ser bra ut, veldig positivt, og vi får se om det er en sjanse, sier Klopp.

Det er med andre ord Afrikamesterskapet som er et realistisk comebackmål - ikke finalen om ni dager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]