Helengelsk finale for andre gang

– Det kommer til å bli fantastisk, sier Spurs-manageren.

9. mai 2019 kl 10.33 Marius Rabben

To helt spesielle snuoperasjoner i semifinalene har sørget for at Liverpool møter Tottenham på Wanda Metropolitano i Madrid lørdag 1. juni.

Etter mirakelet på Anfield tirsdag så det lenge ut til at Ajax skulle ta seg til finalen for første gang siden 1995 med 3–0 sammenlagt til pause i Amsterdam onsdag, men hattricket av Lucas Moura i 2. omgang, med avgjørelsen omtrent i siste sekund, gjør altså at Spurs skal spille sin første Champions League-finale noen gang.

– Liverpool viste at det ikke er over før det er over

Dette er andre gang at to engelske lag møtes i finalen, etter Man Utd mot Chelsea i 2008, og det er sjuende gang at finalistene er fra samme nasjon.

– Vi så Liverpool-kampen sammen, og den viste at det ikke er over før det er over, sier Spurs-back Danny Rose, ifølge BBC.

– Manageren nevnte Liverpools oppvisning på hotellet før kampen. Han har ikke noe imot at vi taper så lenge vi taper på riktig måte. Vi er heldige som avanserer, og vi ser frem til Champions League-finalen.

En tårevåt Mauricio Pochettino beskriver både egne spillere og Liverpools som helter etter semifinalene.

– Jeg ønsker å gratulere Jürgen Klopp og spillerne og Liverpool, for jeg synes de var utrolige, sier Tottenhams manager.

– Vi likte godt å se oppgjøret mot Barcelona. De er også helter, og selvfølgelig kommer det til å bli en fantastisk finale mellom to engelske lag, noe vi helt klart kommer til å nyte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]